'Komünistler'de son durum: ‘Oyumuz NATO'cu, sermaye yanlısı, gerici Millet İttifakı adayına’

TKP, 14 Mayıs seçimlerinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini duyurdu. TKP’den yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye Komünist Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi çağrısı yapmaktadır.” denildi.

Seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde kendi adıyla gireceğini aktaran Türkiye Komünist Partisi (TKP) yazılı bir bildiri yayınladı. TKP bildirisinde Millet İttifakı, sermaye yanlısı, gerici ve NATO’cu ilan edilse de AK Parti’den kurtulmak amacıyla Kılıçdaroğlu’na oy verileceği belirtildi. Şöyle ifade edildi:

“Partimizin düzen muhalefeti olarak adlandırdığı bu ittifak hem dünya görüşü hem bileşim itibariyle AKP zihniyetiyle uyumludur. Millet İttifakı, arkasına AKP’yi yıllar önce iktidara taşıyan yerli ve yabancı sermayenin desteğini alan, laikliği ve Cumhuriyet değerlerini sözde bile olsa savunmayan, dünyaya NATO’cu bir perspektifle bakan bir oluşumdur… Kılıçdaroğlu için istediğimiz oy Erdoğan’a karşı verilmekte ve Erdoğan’ın bir an önce gitmesine odaklanmış geniş halk kesimlerine ‘sizi anlıyoruz, duygunuzu paylaşıyoruz’ mesajını taşımaktadır… Bir oy Erdoğan gitsin diye, bir oy TKP’ye.”

Sonraki Haber