Geleneksel tariflere ve otantik restoranlara odaklanan Taste Atlas (Lezzet Atlası), kullanıcı oylarıyla belirlenen ‘dünyanın en iyi 100 kahvaltısı’ listesini oluşturdu.
Okurların oylarıyla seçilen ‘en iyi 100 kahvaltı’ arasında, zengin çeşitliliği ve kültürel derinliğiyle dikkat çeken, ayrıca sosyal bağları kuvvetlendiren Türk kahvaltısı birinci sırada yer aldı.
Taste Atlas ‘kahvaltı’nın, Türk kültüründe önemli bir yere sahip ve genellikle zengin içeriğiyle dikkat çeken bir öğün olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:
“Kahvaltı kelimesi, ‘kahve’ ve ‘altı’ kelimelerinden türetilmiştir. Bu da ‘kahveden önce’ anlamına gelir. Osmanlı döneminde kahve, yemek sırasında ya da öncesinde değil, sonrasında keyifle içilen bir içecek olarak kabul edildiğinden, kahvaltı geleneksel olarak kahveden önce tüketilen bir öğün olarak şekillenmiştir”
“Geleneksel Türk kahvaltısı, çok çeşitli tatların, dokuların ve yiyecek kategorilerinin bir araya geldiği geniş bir sofra sunar. Masada hem tatlı hem de tuzlu ürünler yer alır; peynir çeşitleri, zeytinler, sebzeler, yöresel ekmekler, yumurta, börek, baklava ya da diğer tatlı hamur işleri gibi yiyecekler bulunabilir. Bu zengin kahvaltı, genellikle sıcak bir içecek olan Türk çayı eşliğinde servis edilir.”
Komplet lepinja - Sırbistan
9- Katmer - Gaziantep
12. sırada, pratik yapımı, besleyiciliği ve iç ısıtan lezzetiyle öne çıkan mercimek çorbası yer alıyor. Günün her saatinde tüketilebilen bu sevilen çorba, hem doyurucu hem de oldukça besleyici.