Ev sahibinin sonradan tarih attığı belgeye itiraz yolunun açık olduğunu belirtildi. Tahliye taahhüdünün kira kontratından sonraki bir tarihte imzalanması gerektiğine dikkat çekildi.
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan ‘boş tarihli tahliye taahhütnamesi krizi’ son yıllarda artarken, Türkiye Gazetesi'ne konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli uyarılarda bulundu.
Uzmanlar boş olarak verilen tahliye taahhütnamesinin geçerli sayıldığına dikkat çekerken ev sahibinin sonradan tarih attığı belgeye itiraz yolunun açık olduğunu belirtildi.
Tahliye taahhüdünün kira kontratından sonraki bir tarihte imzalanması gerekiyor. Boş verilen ve ev sahibinin sonradan doldurduğu belgeye itiraz yolu açık.
Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi, tarihin kontrattan önce mi yoksa sonra mı atıldığını tespit edebiliyor. Eğer fotoğrafını çekme imkânı var ise itiraz ederken elinde belge olması açısından bu da önemli.
Peki Fizik İhtisas Dairesi'ne başvuru nasıl yapılır?
Tahliye taahhütnamesi noter ya da e-Devlet üzerinden yapılma zorunluluğu getirilirse sorun çözülür mü?
Bu işlem noterlerde yapılabiliyor. Ancak vatandaş ücret ödemek zorunda kalıyor.
Ancak ücret ödemek istemeyen vatandaş e devlet üzerinden yapabilir.
Geçtiğimiz aylarda, evi tuttuktan üç sene sonra tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı, imzaladığı belgenin boş olduğunu gerekçe göstererek evden çıkması gereken tarihte çıkmamış, ev sahibi ile mahkemelik olmuştu. Mahkeme ise emsal nitelikte bir karar vererek, ev sahibini haklı bulup taşınmazın tahliyesine karar vermişti.