Dana eti yerine eşek eti... Bakanlık yeni listeyi paylaştı: O illerde insan sağlığı ile oynamışlar
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaları yayımladığı listeyi güncelledi. İki ilde vatandaşa at, eşek ve kanatlı eti yedirildiği tespit edildi. Bazı firmaların lahmacun iç harcında kanatlı eti kullanarak, tüketiciyi bilgilendirmeden farklı türde et kullandığı ortaya çıktı.


Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerine ilişkin listeyi güncellemeyi sürdürüyor. Yayımlanan 23 Mayıs tarihli liste bir kez daha dehşete düşürdü.
Bakanlık, "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" başlığı altında yayımladığı son listede çok sayıda yeni firma ve ürünü açıkladı.
DANA ETİ YERİNE AT, EŞEK ETİ...
Listede özellikle kırmızı et ürünleri başlığı altında yer alan bazı firmaların, tüketicilere "kırmızı et" adı altında eşek ve at eti sattığı tespit edildi. Laboratuvar analizleri sonucu belirlenen bu sahtekârlıkların, hem halk sağlığı hem de tüketici güveni açısından ciddi risk taşıdığı vurgulandı.
Konya'nın Selçuklu ilçesinde hizmet veren Karataş Restoran adlı işletmenin lahmacun harcında kanatlı et tespit edildi. Yine aynı bölgede hizmet veren Ahmet Kıvanç Gıda'nın da acılı lahmacun harcında kanatlı et tespit edildiği göze çarptı
HAZIR GIDALARDA DA UYGUNSUZLUK
Bakanlığın açıkladığı listede sadece kırmızı et değil, lahmacun ve döner gibi hazır gıda ürünlerinde de yanıltıcı uygulamalar dikkat çekti. Bazı firmaların lahmacun iç harcında kanatlı eti kullanarak, tüketiciyi bilgilendirmeden farklı türde et kullandığı ortaya çıktı.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde ise "Aydın Catering" adlı firmanın kıymasında "at ve eşek eti" ile "kanatlı eti" kullanıldığı görüldü.
Haskaymak ve Sade Natural markalarının üzüm pekmezinde ise şeker ilavesi kullanıldığı görüldü.