20 Nisan 2024 Cumartesi
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Eskipazar Lahanası için çalışma başlatıldı

Eskipazar Lahanasına coğrafi işaret alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılacak.

Eskipazar Lahanası için çalışma başlatıldı
A+ A-

Karabük Eskipazar Kaymakamlığı öncülüğünde "Ata Tohumu Ata Toprağında" projesi çalışmaları kapsamında, kendine has aroması, lezzeti, yumuşaklığı ve 12 kilograma kadar baş çıkartabilmesiyle bilinen "Eskipazar Lahanası"na coğrafi işaret alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılacak. İlçeye bağlı Köyceğiz köyündeki bir lahana tarlasını ziyaret eden Vali Fuat Gürel, çiftçilerden lahananın, ekimi, hasadı ve satışı hakkında bilgi aldı.
Gürel, Safranbolu Safranı, Maniye Domatesi ve Çavuş Üzümü'nün, coğrafi işaretlerini aldıklarını ve tescillediklerini belirterek, "Ihlamur balı için çalışmalar tamamlanmak üzere. Şimdi de Eskipazar'da yetişen ve bazı özellikleri ile öne çıkan lahanamızın tescili için çalışmaları başlattık. Kısa sürede sonuç alacağımızı umuyorum. Bu lezzetimiz ile de ilimiz öne çıkacak, adından söz ettirecek." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Haberleri