07 Aralık 2024 Cumartesi
İstanbul 10°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde 1 çay bardağı irmik varsa mutfağa koşup deneyin! İrmikli parmak tatlısı tarifi...

Evde 1 çay bardağı irmiğiniz varsa bu tatlıyı acilen yapmalısınız! İddia ediyoruz bu tarifin en pratik şerbetli tatlı olduğunu gördüğünüzde sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte karşınızda parmak tatlısı tarifi...

Evde 1 çay bardağı irmik varsa mutfağa koşup deneyin! İrmikli parmak tatlısı tarifi...

Şerbetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız bu tarifimiz sizin için. Yalnızca 1 çay bardağı irmik ile yapabileceğiniz bu kolay tatlı tarifi sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Özellikle tatlıyı hazırladıktan sonra biraz da dolapta bekletip sonra servis yaparsanız, lezzetine lezzet kattığını göreceksiniz. İşte karşınızda pratik parmak tatlısı tarifi...

PARMAK TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerini kaplamak için:

  • 5 yemek kaşığı irmik

PARMAK TATLISI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM PARMAK TATLISI TARİFİ

Evde 1 çay bardağı irmik varsa mutfağa koşup deneyin! İrmikli parmak tatlısı tarifi... - Resim : 1

1- Tatlının şerbeti için gerekli olan su ve şekeri geniş bir tencereye alın. Ardından şeker eriyene dek karıştırın ve ocağın altını yakın. Şerbet kaynamaya başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edip ocağı söndürün kapatın ve soğumaya bırakın.

2- Tatlının hamuru için ise gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.

3- Karışıma unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuzun içinde yuvarlayarak silindir şekline getirin.

5- Bir tabağa 5 yemek kaşığı irmiği koyun. Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

6- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.

7- Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz bir fırın kapına dizin.

8- İyice soğuyan şerbeti sıcak olan tatlının üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti tam olarak çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.

9- Şerbetini çeken parmak tatlısının üzerini toz Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Tatlı Tarif