Et fiyatlarında, Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zam geldi. Sektör temsilcileri, bayramdan sonra durgunluk beklediklerini, ancak zammın devam ettiğini belirtiler.
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği verilerine göre, dört kişilik bir aile beş yıl önce yıllık 56 kilo kırmızı et tüketebilirken, artık 28 kilo tüketebiliyor.
Kırmızı et tüketmenin yararlı olup olmadığına yönelik araştırmalar devam ederken, Loma Linda Üniversitesi araştırma ekibi fazla kırmızı et tüketmenin kanser riskini artırdığını ortaya koydu.
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 9,3 artarak 1 milyon 952 bin 38 ton olarak tahmin edildi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, 2021 yılının başında ete 3 TL zam geldiğini belirterek, Ramazan ayında ete zam gelmeyeceğini açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.