Mersin'de Kurban Bayramı'nın ilk günü ilginç anlara sahne oldu. Kaçan kurbanlıklar sahiplerine zor anlar yaşattı. D-400 karayoluna çıkan bir koç güçlükle yakalanırken, başka bir kurbanlık araçla duvar arasında sıkıştı. Boğayı ise 7 kişi kontrol altına alabildi.
MersinKurban Bayramı’nda kesilen etin sıcakken hemen buzdolabına konulmasının sağlık açısından sakıncalı olduğunu vurgulayan Amasya İl Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü İsa Kaya "Öncelikle etin kanı tamamen akıtılmalı, sonrasında ise oda sıcaklığında 3-4 saat bekletilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Kurban BayramıKurban Bayramı yaklaşırken bazı cemaatlerin halktan yüksek miktarda kurban bağışı toplaması tepki çekti. Diyanet, büyükbaş hayvan için bir hisse bedelini 13 bin 500 lira olarak belirlerken Süleymancılar 26 bin lira topluyor. Ancak kesilen kurbanların çok zayıf ve bakımsız olduğu öğrenildi
Süleymancılar