29 Mart 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahtalı usta Körfez’e çiğköfte satacak

İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Güzelaydın ile konuştuğumuzda, son bir iki yılda özellikle kırmızı biber ve salça başta olmak üzere girdi maliyetlerinde ciddi artışlar olduğunu söyledi

Kahtalı usta Körfez’e çiğköfte satacak

Recep Erçin

Türkiye’nin hemen her yerinde; metro istasyonlarında, caddelerde, sokak aralarında AVM’lerde bir çiğ köfte dükkanı var. Kökü Nemrut’a kadar dayanan çiğköftenin sektörleşerek,hızla yol kat etmesinde markalı üreticilerin payı büyük.

İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Güzelaydın ile konuştuğumuzda, son bir iki yılda özellikle kırmızı biber ve salça başta olmak üzere girdi maliyetlerinde ciddi artışlar olduğunu söyledi. Bu yıl etsiz çiğköfte fiyatının yüzde 5 civarında arttığını kaydeden Güzelaydın, sektörde 30 bin bayi bulunduğunu ve 60 bin kişiye istihdam sağlandığını anlattı.

Sektörün büyüklüğünün 10 milyar TL düzeyinde olduğunu belirten Güzelaydın, sektörde merdiven altı üretimin payının yüzde 20 civarında olduğunu hatırlattı. Kendisi de Adıyamanlı olan Güzelaydın, sektördeki ustaların yüzde 80’inin Adıyamanlı olduğunu söyledi. Bu işe 10 yaşlarında tablada dürüm satarak başladığını anlatan Kahta Çiğköfe Yönetim Kurulu Başkanı Güzelaydın, “Ortadoğu’ya, Körfez ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. Suudi Arabistan’ın önde gelen bir girişimcisiyle birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde şube açarak bölgede çiğköfte kültürünü götürmek niyetindeyiz” bilgisini verdi.

Son Dakika Haberleri