25 Nisan 2024 Perşembe
  • Yozgat
  • Zonguldak

Genel Kurul'da büyük kavga

Anayasa görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da 3.maddenin oylanması sırasında oy kullanma alanında çekim yapan CHP milletvekili Fatma Kaplan'ın elinden çekim yaptığı telefonu AKP'li Mustafa Elitaş'ın zorla almaya kalkması yüzünden AKP ve CHP’li vekiller arasında büyük bir yumruklaşma yaşandı.

Genel Kurul'da büyük kavga
A+ A-

TBMM - Anayasa değişikliği teklifi 3. maddesi için oy kullanmak için hükümet sıralarında çekim yapan vekiller üzerinde başlayan tartışma fiziki arbedeye dönüştü.

Genel Kurul'da büyük kavga - Resim : 1

AKP ve CHP’li vekiller bu bölümden uzaklaşmak istemeyince tansiyon yükseldi.

Genel Kurul'da büyük kavga - Resim : 2

Farklı bölgelerde yumruklaşmaların ve tekmelerin atgıldığı görüldü

Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın oylamayı durdurdu. Oy kullanılan kupaları da kaldırttı. Oturuma 20 dakika ara verildi

Öte yandan yaşanan gerginlik sırasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de salonda bulundu.

CHP milletvekili Tuncay Özkan twitter'a "AKP'liler kadın vekilimize saldırıp telefonunu gasp ederek bu görüntüleri silmek istedi! Başbakan ve M.Elitaş açık oy kullanırken yakalandı." notuyla bu videoyu paylaştı

Genel Kurul'da büyük kavga - Resim : 3

CHP'Lİ FATMA KAPLAN: ELİTAŞ TELEFONUMU ZORLA ALDI

Gerginliğin ardından yaşananları anlatan CHP milletvekili Fatma Kablan, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın kendisinin üzerine yürüdüğünü ve fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi. 'Telefonum bile gasp edildi' diye konuşan Kablan Hürriyet boynundaki kızarıklıkları göstererek AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP İdare Amiri Ahmet Gündoğdu’yu kendisine fiziksel müdahalede bulunmak ve telefonunu zorla almaya çalışmakla suçladı.

'YERE BATSIN SARAYINIZ YERE BATSIN ANAYASANIZ'

Fatma Kaplan Hürriyet; ”Burada herkes gibi yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları görüntülemek adına sadece elimdeki telefonla oradaki görüntüleri kayda alırken AKP Grup Başkanvekili Sayın Elitaş’ın bana fiziki müdahaleye kadar varacak şiddetini buradan kınıyorum. Yere batsın sarayınız, yere batsın anayasanız, yere batsın diktatörlüğünüz” ifadelerini kullanarak adeta isyan etti.

Genel Kurul'da büyük kavga - Resim : 4

Meclis kürsüsüne çıkan Elitaş ve Gündoğdu, CHP’li vekilin ısrarla videolarını çektiğini ve kendilerine tahrikte bulunduğunu ifade etti. Daha sonra Fatma Kaplan Hürriyet de kürsüye çıkarak Elitaş ve Gündoğdu'yu kınadı.

Son Dakika Haberleri