9. Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları başlıyor

AA Global İletişim Ortağı olduğu, TBYM tarafından İstanbul'un bir telif marketi haline dönüşebilmesi için düzenlenen "9. Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları", 5-7 Mart'ta Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) tarafından İstanbul'un bir telif marketi haline dönüşebilmesi için düzenlenen "9. Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları", 5-7 Mart'ta Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Basın Yayın Birliği Derneğinin destekleriyle çok sayıda ulusal ve uluslararası yayıncının bir araya gelmesine olanak sağlayan program, 2021'den itibaren hibrit bir modelde katılımcılarına hem fiziki hem de online B2B görüşme yapma imkanı sunuyor.

TBYM Başkanı Mehmet Burhan Genç, "İstanbul Publishing Fellowship" adıyla da anılan programa ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl odak ülkenin "Meksika" olduğunu belirterek, program kapsamında Meksika edebiyatı üzerine konuşmalar yapılacağını söyledi.

Genç, 2025'te de odak ülkenin Abu Dhabi olacağına işaret ederek, "Odak ülke seçimini dünyanın farklı köşelerine yapıyoruz. İlk odak ülkemiz Azerbaycan'dı. Sonra Macaristan, Özbekistan. Yani biraz doğudan biraz batıdan seçim yapıyoruz. Latin Amerika bugüne kadar çok fazla iletişimimizin olmadığı bir alandı. Özellikle Meksika'ya seçerek, Latin ülkelerle irtibatı güçlendirmeye çalıştık." dedi.