Basından Bahçeli'ye Suriye sansürü

Aydınlık ve Ulusal Kanal günlerce Suriye'de ilan edilen bugüne kadarki en kapsamlı af kararını duyurdu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında 'bu karar değerlendirilmeli' çağrısı yaptı. Fakat Türk basını sığınmacılar için hayati olan bu gelişmeyi ısrarla saklıyor.

Türkiye'de hangi sığınmacıya mikrofon uzatsanız; ülkelerine dönüşte tutuklanmaktan korktuklarını, soruşturmalara maruz kalalacaklarını yada askere alınacaklarını söylüyor. Halbuki Suriye'de 30 Nisan'da çıkarılan genel af kararı ile ne sorgu ne ceza kaldı. Cinayet dışında, terör suçları dahil tüm suçlar af kapsamına alındı. Ülkesine dönenler ne askere alınacak ne de cezaevine sokulacak. Suriye Hükümeti artık ulusal bir uzlaşı ararken, Türk basını bu gerçeği ülkemizdeki Suriyelilerden saklıyor.
Önceki gün grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hükûmete seslenerek, “Suriye Devlet Başkanı'nın 30 Nisan 2022 tarihinde ilan ettiği genel af kararı mühim ve geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişmedir. Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı sonuna kadar destekleyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir.” dedi. Fakat MHP Lideri'nin bu sözlerine ne televizyonlarda ne de gazetelerde yer verildi. Kimileri bu çağrıyı satır arasına hapsederken, kimileri toptan cümleleri sildi. Aydınlık dışında hiçbir gazete ajansların servis etmesine rağmen Bahçeli'nin çağrısını 1. sayfasından görmedi. Hürriyet, Yenişafak, Sabah ve Sözcü gibi gazetelerin ise iç sayfalarından dahi bu çağrıyı kesmeleri dikkat çekti.