Çin'in başı aşırı sıcak havayla dertte! Bu yöntemle havayı değiştirecekler

Çin, dünya geneli artan sıcaklıklara karşı yeni bir yöntemi ülke genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 'Bulut tohumlama' olarak adlandırılan bir teknik ile ülke genelinde yağışların artması hedefleniyor.

Çin'de dünya genelinde görülen ekstrem hava sıcaklıklarından olumsuz etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. 1,5 milyardan fazla nüfusa sahip olan ülkede aşırı sıcaklıklara karşı özellikle klima kullanımının artması elektrik kesintilerinin çok sık yaşanmasına sebep oluyor.

Enerji sorununun yanında aşırı sıcaklıkların neden olduğu başla bir sorun ise kuraklık İki aydan fazla bir süredir etkisini sürdüren sıcak hava dalgası Çin'in tarım endüstrisine de büyük zarar veriyor. Bu durum ayrıca ülkedeki hayvancılığı da olumsuz etkiliyor.

Aşırı sıcakların ülkeye verdiği başka bir zarar ise barajların doluluk oranın düşmesi oldu. Özellikle Çin'in güneybatısında yer alan fabrika ve evler hidroelektrik santrallerinden üretilen enerjiye bağımlı. Bu bölgede baraj doluluk oranlarının düşmesiyle elektrik kesintilerinin artması halkın yoğun tepkisine neden oldu.