İtalyanların evlerinde en çok pişirilen 10 makarna sıralaması!

Ülkemizde ve dünyada büyük bir keyifle tüketilen makarna yemeklerinin hangileri İtalya'da en çok tüketilir? Hangileri pazar günleri tüm aileyi bir araya getiren öğle yemeği ritüellerinde pişirilir? Sizler için İtalyan evlerinde en çok hazırlanan ilk 10 makarnayı derledik.

Makarnanın tarihi de, dünya genelinde yayılması da İtalya ile ilişkilendirilir. İtalyan mutfağındaki önemi nedeniyle birçok kişi makarnayı İtalyanların icat ettiği bir yiyecek olarak düşünür. Ancak makarnanın kökenleri, Çizme'nin ötesine uzanır.

Bazı tarihçiler, makarnanın Çin'de millattan önce icat edildiğini iddia ediyor. Başka uzmanlar ise bu leziz yiyeceğin ilk olarak Akdeniz havzasında yapıldığını öne sürüyor. Aynı şekilde makarnanın İtalya'ya nasıl geldiği konusunda da birkaç teori bulunmaktadır.

Bir teoriye göre onu Marco Polo Çin'den getirmiştir. Fakat İtalyan gezgin seyahatnamesinde makarnadan söz etmediği için bu teori şüpheyle karşılanır.

Daha yaygın olarak kabul edilen bir diğer teori, makarnayı Arap tüccarların İtalya'ya getirdikleri yönündedir. Makarna kelimesi, Arapça "makarun" kelimesinden türetilmiştir. Makarna, İtalyancada “pasta” olarak anılsa da çeşitlendiren birinin adı “maccheroni”dir.

Her ne olursa olsun makarna, dünya çapındaki şöhretini İtalya'ya borçludur. Pazar günleri düzenlenen aile yemeği ritüelinden İtalyan cumhurbaşkanlarının yabancı devlet başkanlarını ağırladığı Quirinale Sarayı'na kadar makarna pişmeyen bir İtalyan mutfağı düşünülemez.

Bu yüzden, dünya çapında en çok sevilen ya da en çok sipariş edilen makarnalar yerine İtalyanların evlerinde en çok pişirilen 10 makarnayı derledik.

10 makarna yemeğinden oluşan bu liste, Çizme'nin en çok okunan gazetelerinden Il Giornale'nin bir araştırmasına dayanmaktadır.

Sadeliğin karmaşık tabaklara tercih edildiği, son dönem gastronomi icatlarından uzak, nesilden nesle aktarılan nefis İtalyan lezzetleriyle sizleri başbaşa bırakıyoruz...

Not: Yemeklere ilişkin ifadeler Il Giornale'ye aittir