Sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?

Bugün 14 Şubat Sevgililer günü. Peki 14 Şubat sevgililer günü ne zaman başladı, İlk ne zaman kutlandı?

Her yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü, insanların bir başkasına duydukları sevgiyi kartlar, çiçekler, çikolata ya da sevgi mesajları yollayarak gösterme fırsatı buldukları bir gün.

Ya da, gerçekten öyle mi? Bu özel günün kökeni hakkında çok fazla birşey bilmiyoruz. Tüm dünyada aşk ve romatizmin kutlandığı özel günlerden biri 14 Şubat ve kimilerine göre bu kutlamanın modern versiyonu, ticari kazançlarını düşünen piyasanın bir ürünü.

Takvimlerdeki bu en ihtiraslı gün hakkında ne biliyoruz gerçekten?

Sevgililer Günü çok eski bir gelenek. Köklerini Roma döneminde Luepercalia adı verilen ve üç gün süren bir festivalden aldığı düşünülüyor.

Doğurganlık tanrısının şerefine gerçekleşen festival Şubat ayının ortasına denk geliyor, baharın resmi başlangıcını müjdeliyordu.

Kutlamaların parçası olarak erkekler bir kutunun içine atılmış kağıtlardan kızların ismini çekiyordu. Festival boyunca bu eşleşmede biraraya gelen çiftgler sevgili oluyor, hatta belki de evleniyordu.

Daha sonraki yüzyıllarda kilise pagan kutlamalarını bitirmek istedi ve şenlikleri Aziz Valentine adına kutlamalara dönüştürdü.