Türk güreşçiden ABD'li muhabire yanıt: ABD 70 senedir Türk ve İslam aleminin sırtına oturdu

“Türk Tankı” lakaplı Mahmut Demir kimdir? Türk güreşinin yaşayan efsanesi Mahmut Demir Kimdir? Son yüzyılın Cihan Şampiyonluğu unvanını elinde bulundurmaktadır .Mahmut Demir, rakibini yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Demir’in ABD’li rakibini yendiğinde verdiği poz ise, ismiyle özdeşti.

TÜRK GÜREŞİNİN YAŞAYAN EFSANESİ MAHMUT DEMİR KİMDİR?

Ata sporu olarak yüz yıllardır topraklarımız üzerinde Atadan toruna miras kalan Türk güreşi, nesiller boyu topraklarımız üzerinde temsil edildi. Türk güreş tarihi özellikle uluslararası şampiyonalarda sayısız madalya ile yurda dönen efsane güreşçilerin isimlerini altın harflerle belleğine yazdı. Türk güreş tarihinin yaşayan en büyük efsanelerinden biri ise hiç kuşkusuz Avrupa, Dünya, Cihan ve Olimpiyat Şampiyonu olarak ismini duyuran, Türk Tankı lakaplı Mahmut Demir’dir.

21 Ocak 1970 tarihinde Dünyaya gelen büyük şampiyon Mahmut Demir, Amasya ilinin Suluova ilçesinde Dünyaya geldi. 14 yaşına geldiğinde güreşle tanışan Demir, bir gün Cihan şampiyonu olacağı yolculuğuna çocuk sayılabilecek bir yaşta başladı. Güreş hayatı boyunca Ulaştırma ve TEDAŞ spor kulüplerinde güreş yapan Demir, Türk Milli mayosunu 220 kez giydi.