19 Şubat 2022 Dama Çözümleri

Türk Daması Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sponsorluk Kurulu Başkanı Ahmet Murat Çelik'in hazırladığı Dama Köşesi her cumartesi Aydınlık Gazetesi'nde, yanıtlar Aydinlik.com.tr'de...

HELAL SANA İDUĞ BAŞKAN 


Türk Daması'nın tartışmasız en önemli noktalarından biri olan İzmir'de yıllardır düzenli turnuvalar maalesf yapılamadı. Bu konuda, herşeyin olduğu gibi damanın da merkezi olan İstanbul'un muzdaripliğinden bahsetmiyorum bile. Sadece bize ayıp diyor geçiştiriyorum. 
Tire'de Tayfur Çiçek Başkan güzel bir girişimde bulunmuş ekibi ile birlikte son derece başarılı organizasyonlar da gerçekleştirmişti. Lakin bu girişimde Tayfur Başkanın gidişiyle akamete uğradı. Umarım ilerleyen zamanlarda Tayfur Çiçek Başkanımla damanın yolları yeniden kesişir. Devamını beklediğim Aydın Efeler ile birlikte iki turnuvadan biri olan Bornova'dan mutluluk verici haber geldi darısı Aydın Efeler'e ve diğer dama şehirlerine.
Bornova'da ikincisi 20-22 Mayıs 2022'de yapılacak olan Uluslararası Türk Daması Şampiyonası'nın tıpkı Mustafakemalpaşa gibi uzun yıllar devam etmesini diliyorum. 

İşte tam da bu noktada Bornova Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa İduğ'a bir paragraf açmak istiyorum. Biz dama camiasının nezdinde çok özel belediyeler ve o belediyelerin başkanları var Mustafakemalpaşa'dan Hayri Öztetikler, Sadi Kurtulan, Mehmet Kanar, Tire'den Tayfur Çiçek dünyadaki bütün Türk Damas topluluğunca hemşehri, dost, kardeş, abi olarak görülür. Mustafa İdug da camiamızın gönlünü böyle fethedecek gibi görünüyor. Zira camiamızın mütevazi, kişilikli ve çalışkan idarecilere özel bir sevgisi var. Yani gönül bağı kurulması kesin. Umarım bu turnuvada her anlamda başarılı geçer. Iduğ Başkan dama ustalarının hak ettikleri ödüller konusunda da elini korkak tutmayacak hem Bornova Belediyesi’nin hemde dünyanın en iyi dama ustalarının itibarını ayakta tutacaktır.

Buna inancım tam.
İduğ Başkanın şahsında Bornova Belediyesine, Murat Keser abimiz aracılığıyla da Ege Damacılar Derneğine bu organizasyon için şimdiden tebrikler ve başarılar diliyorum.
Mustafa İduğ Başkan için söylediklerimin aynısı Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay içinde aynı şekilde geçerlidir. O da camiamız için çok önemli bir kişidir. 
Bu hafta da sorular Ziad Kassem'dan M. Shehab koleksiyonundan 

Sonraki Haber