ABD köprüleri attı

ABD’nin psikolojik savaş elemanı Michael Rubin, Twitter'den Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ı doğrudan hedef aldı. 'Bilal Erdoğan ABD'ye gelirse tutuklanır' mesajı veren Rubin, 'Tayyip, müritlerine neden silah dağıtıyorsun?' diye yazdı

Michael Rubin, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ı hedef aldı.
ABD’nin psikolojik savaş elemanlarından Rubin, daha önce de Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i Erdoğan'a darbe yapmayı planlamakla suçlamış, Ankara’yı milli siyasetlerden koparma operasyonunun sözcülüğünü üstlenmişti. Rubin önceki gün attığı tivitlerle ABD'nin Ankara'yla tamamen köprüleri attığının sinyalini verdi. Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasına atıf yapan Rubin, 3. olarak gözaltına alınacak kişinin Bilal Erdoğan olduğunu yazdı.
3 TİVİTLE SALDIRDI

Rubin attığı ilk tivitte "Tayyip, sarayında, etrafında sadece evetçi adamlarınla ve dünya sana gülerken, yalnız mısın" ifadelerini kullandı. Hemen ardından da Cumhurbaşkanına “Tayyip, müritlerine neden silah dağıtıyorsun? Yoksa kaybediyor olduğundan korkuyor musun” diye seslendi. Rubin'in bu tiviti, Osmanlı Ocakları'nın silahlandırılması haberlerini akla getirdi. Rubin'in paylaşımı, Osmanlı Ocakları'nın ABD tarafından silahlandırılıp, suçun Erdoğan'ın üstüne atılması olarak yorumlandı.
Son tivitinde ise Bilal Erdoğan'ı hedef alan Rubin, “1. Reza Zarrab 2. Mehmet Hakan Atilla 3. Bilal Erdoğan” diye yazdı. İran ambargosunun delinmesiyle ilgili Zarrab ve Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasına atıf yapan Rubin, böylece 'Bilal Erdoğan ABD'ye gelirse tutuklanır' mesajı verdi.
GERGİNLİK SÜRÜYOR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson önceki gün gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde Türkiye ile ABD arasında gerginliğe sebep olan konulara ilişkin tüm sorulara kaçamak cevap vermişti. Finanical Times, “Tillerson, Türkiye ile gerilimi azaltamadı” yorumu yapaken, Ankara'nın görüşmelere ilişkin olumsuz kanaatleri kulislere yansımıştı.
ABD'nin açıktan PKK/PYD'yi desteklemesi, darbenin 1 numarası Fetullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmemesi ve son olarak ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından darbenin 2 numarası Adil Öksüz'ün 21 Temmuz'da arandığının ortaya çıkması, iki ülke arasındaki gerilimi had sahaya çıkarmıştı.

DİKTATÖR PROPAGANDASI

ABD'nin önde gelen dergilerinden Foreign Policy de 16 Nisan referandumu yaklaşırken Erdoğan'ı konu alan bir makale yayınladı. “NATO demokrasisi taşıyan Türkiye bir diktatörlüktür” başlığıyla yayınlanan makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alındı. Batı basınında son zamanlarda “diktatörlük” suçlamasının arttığı gözlemlenirken, buna kanıt olarak FETÖ ve PKK ile mücadelenin gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı.

RUBİN KİMDİR?

Michael Rubin, Amerikan muhafazakâr kanadı NeoCon’ların önemli isimlerinden. Amerikan derin devleti CFR üyesi. ABD’nin Irak işgalinden hemen önce ve birinci yılında, 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’a İran ve Irak konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat’ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak’taki Koalisyon İşgal Yönetimi’nde görev aldı. Şu an Amerikan Girişim Enstitüsü adlı kuruluşta çalışmakta. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisi’nde öğretim görevlisi ve Amerika’da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapmakta. Yale Üniversitesi’nde, İsrail’de Kudüs İbrani Üniversitesi’nde ders verdikten sonra, 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Kuzey Irak’taki Süleymaniye, Selahaddin ve Dohuk Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Sonraki Haber