Bu kan grubuna sahip olanlar doğuştan zeki! İşte IQ'su yüksek kan grupları...

Doğuştan zeki olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda kan grubunun önemi ortaya çıktı. Japonya’da son derece popüler olarak gösterilen ‘Ketsueki-gata’ teorisi sayesinde kan gruplarının aslında kişilerin özelliklerini belirlediği söylendi.

Japonya’da yapılan bir araştırmada kan grubunun aslında kişilik özelliklerini belirlemede etmen olduğu ortaya çıktı. Bu ilginç ”Ketsueki-gata” teorisi sayesinde A, B, 0 ve AB kan gruplarının benzersiz kişilik özellikleri taşıdıkları saptandı. Özellikle de içlerinden bir tanesinin doğuştan zeki olduğu belirlendi.

A Kan Grubu: Düşünceli, yaratıcı, hassas ve organize olabilen A kan grubuna sahip kişilerin duygusal zeka seviyeleri genellikle yüksektir. Japonya’da A kan grubuna sahip kişilerin sayısının diğer kan gruplarına göre daha fazla olduğu söylenmektedir.

B Kan Grubu: Özgür ruhlu, tutkulu, esnek ve yaratıcı olabilen B kan grubuna sahip kişilerin sabırsız ve bencil olabilecekleri düşünülmektedir.

AB Kan Grubu: Kontrollü, uyumlu, rasyonel ve duyarlı olabilen AB kan grubuna sahip kişilerin eleştirel ve kararsız olabilecekleri ortaya çıkmaktadır.

0 Kan Grubu: Güçlü, güvenilir ve lider özelliklere sahip olabilen 0 kan grubuna sahip kişilerin rekabetçi ve takıntılı olabilecekleri düşünülmektedir.

A kan grubuna sahip olan kişilerin mide kanseri ve kalp hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğu söyleniyor. Kan grubu B olanlarda ise kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riski yüksek görünüyor.

Kan grubu AB olan p kişilerin kalp hastalığına yakalanma riski daha yüksek iken bu durum hamile kadınların preeklampsiye yakalanma riskini de tetikliyor. Kan grubu 0 olan kişilerde ise ülser geliştirme, sivrisinek çekme ve Aşil tendonu yaralanmalarına yakalanma olasılığı yüksek olarak görülüyor.

Sonraki Haber