'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenler dikkat! 1 saatte 1 Nisan 2024 iftar menüsü...
Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken 'Bugün iftara ne pişirsem?' soruları yükselmeye devam ediyor. Sadece 1 saatte 4 çeşit yemekli iftar menüsünü derledik. İşte 1 Nisan 2024 iftar menüsü...
Ramazan ayının son haftasına girerken, iftar sofralarında yer alan menülerde farklılık yapmak isteyenler yeni tarifler araştırmaya başladı. İftar sofrasında hem lezzetli hem de doyurucu yemekler görmek isteyenler, farklı tarifler deniyordu. "Bugün iftara ne pişirsem?" diyenleri mutlu edecek o menüyü derledik. 4 çeşit yemek içeren iftar menüsünü sadece 1 saatte hazırlayabileceksiniz. İşte 1 Nisan 2024 iftar menüsü...
1 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ
SEBZELİ UN ÇORBASI
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
4-5 su bardağı su/tavuk suyu/et suyu
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı arpa şehriye
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin. 2-3 dk unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü koyup unun açılması için devamlı karıştırın.
Suyu ilave edin.
Küçük küpler halinde doğranmış havuç ve biberleri ekleyin.
Su kaynayana kadar devamlı karıştırın.
Su kaynadıktan sonra havuçlar pişene kadar kısığa yakın bir ateşte 10 dk daha kaynatın.
Havuçlar yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Devamlı karıştırarak şehriyeler şişene kadar pişirin.
En son tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
KÖFTELİ YOĞURT KEBABI
MALZEMELER
1 kase yoğurt
pide
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Maydanoz
Galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sıvı yağ
Üzeri için;
Domates ve biber
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarımsak rendelenir. Kıyma için sayılan malzemeler karıştırılarak köfte harcı oluşturulur.
Köfteler oval ve uzun olarak şekillendirilir. Kızgın yağda kızartılır. Kızgın yağda biberler ardından da domatesler kızartılır.
Pide küp küp doğranarak fırın tepsisine konularak önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar bekletilir.
Servis tabağının ortasına kızarmış olan ekmeklerden tepeleme koyulur ve üzerine çırpılmış yoğurttan dökülür.
Kenarlarına köfteler dizilir. Bir tavada tereyağı içerisinde sarımsaklar kavrulur.
İçerisine salça eklenerek 1 çay bardağı kadar su ilave edilerek pişirilir.
Köftelerin üzerine domates ve biberler yerleştirilerek son olarak sos gezdirilir. Afiyet olsun.
ROKA SALATASI
MALZEMELER
1 bağı roka
1 ekşi nar
1 adet küçük mor lahana
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Limon suyu
Sıvı yağı
tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak rokayı yıkalım ve bir salata kasesine koyalım.
Sonra mor lahanayı rendeleyin ve narı soyun.
Hepsini bir kasede tuzunu ,nar ekşisini ,sıvı yağı, limon suyunu ,koyup karıştırın ve salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet büyük boy kuru soğan
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
4 çay bardağı su (500 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimekli bulgur pilavı için öncelikle 1,5 çay bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkayalım.
Ardından mercimeklerimizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine suyu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika
boyunca mercimeklerimiz hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bu noktada mercimeklerin gereğinden fazla haşlanarak dağılmamalarına dikkat edelim.
Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra tencereye ocaktan alalım. Bir süzgeç yardımıyla mercimeklerin
suyunu ayrı bir kaba süzdürelim.
Süzdüğümüz sudan yaklaşık 2 çay bardağı kadarını pilavımızın suyu için ayıralım.
Diğer taraftan pilav tenceresine zeytinyağını alalım.
Ardından yemeklik doğradığımız soğanları kavrulmak üzere tencereye aktaralım.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra pilavlık bulguru tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Birkaç dakikada bulgurları şöyle güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimekleri de tencereye alalım.
Yaklaşık 1-2 dakika tüm malzemeyi birlikte kavurduktan sonra mercimekleri süzerken ayırdığımız haşlama suyunu ve 2 çay bardağı sıcak suyu tencereye ilave edelim.
Son olarak uzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika boyunca pilavımızı pişmeye bırakalım.
Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Tereyağı tamamen eriyip pilav güzelce karıştıktan sonra üzerine bir kağıt havlu örterek pilavımızı 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda mercimekli bulgur pilavımız servise hazır.