Dama Çözümleri 12 Aralık 2020

Türk Daması Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sponsorluk Kurulu Başkanı Ahmet Murat Çelik'in hazırladığı Dama Köşesi her cumartesi Aydınlık Gazetesi'nde, yanıtlar Aydinlik.com.tr'de... 12 Aralık 2020 tarihli dama soru ve çözümleri aşağıda...

HADİ HAYIRLISI

Pandemi sonrası dama adına çok pozitif gelişmeler olma olasılığı bizleri heyecanlandırıyor. Aşı çalışmalarının hızlanması ve belli bir olgunluğa erişmesi ile birlikte geleceğe bakışımızda da pozitif gelişmeler var. Bu bağlamda iki gün önce bir araya geldiğim Lübnan dama temsilcilerinden Fadi Omran Tripoli valiliği ve Lübnan Türk Büyükelçiliği ile yapacakları ortak projeleri anlatınca beni şimdiden bir heyecan sardı. Neler olacağını söylemeyeceğim ama çok müthiş gelişmeler olacağı müjdesini şimdiden verebilirim.

Ayrıca pandemi dönemlerinde bile damaya verdiği desteği artırarak devam ettiren gerek elektronik gerekse fiziki turnuvaların devamı için gayret sarfeden Kuveyt dama temsilcilerinden Abdorahman Alrovayeh'in de pandemi sonrası için vaad ettikleri hayli heyecan verici. Alrovayeh'in düzenlediği son organizasyonda ipi Yahya Majed ve Fahad Rashed göğüsledi.

Bütün bu iyi haberlerin yanı sıra corona canımızı yakmaya devam ediyor. Katıldığı bütün müsabakaları birincilikle tamamlayan dama milli takımımızın as oyuncularından ve iki bireysel dünya birinciliği de olan Ogün Tancer'in annesi maalesefki korona sebebi ile hayatını kaybetti. Şampiyonumuzun başı sağ olsun.

Bu hafta sorularımız hafta içinde doğum gününü kutlayan Erbilin Şampiyon dama ustası GM Nesar Naseh'ten gelecek.

NESAR NASEH 1

NESAR NASEH 2

Sonraki Haber