Demirtaş mahkemede Öcalan’ı övdü

'Kobani davası' sanıklardan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben 8 defa, heyetimiz 30 küsur defa İmralı’ya gittik. Biz HDP olarak Abdullah Öcalan’ın samimiyetini gördük. Abdullah Öcalan barış için uğraştı" dedi

HDP'nin yaptığı çağrılar sonucunda 6-8 Ekim 2014'te meydana gelen olaylara ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasına devam edildi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi yerleşkesi içerisinde bulunan salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan bazıları ile sanık avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanıklar ise farklı cezaevlerinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlandı. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Selahattin Demirtaş, "Biz çözüm sürecinde Kandil’de, İmralı’da, Ankara’da çözüm iradesini gördük. Biz ilkeli ve ahlaklıyız, demokratik siyasetten yanayız. Bugüne kadar partimizin yürüttüğü politikalar budur. ‘İmralı’da tecrit kalksın’ demek budur. HDP, ‘İmralı ile görüşülürse silahlar susar’ diyor. Ben 8 defa, heyetimiz 30 küsur defa İmralı’ya gittik. Biz HDP olarak Abdullah Öcalan’ın samimiyetini gördük. Abdullah Öcalan barış için uğraştı, samimi olduğunu devlet de hükümet de gördü. Hatta çok iyi hatırlıyorum ‘Hayattayken bu işi nihayete erdirmek istiyorum, bunun için herkes elinden geleni yapsın’ diyen bir kişi gördüm ben İmralı’da" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞMESİNİN OLUMLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kobanî dönüşünde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin olumlu bir görüşme olduğunu kaydeden Demirtaş şöyle devam etti:

“Kobanî'de yaşananlardan dolayı, bölgede Ortadoğu’da bir gerilim oluşmuştu. Olumlu adımlar atıldığını belirten açıklamalarla ayrıldım. Tanığın söylediği gibi, ne Kobanî ne de Başbakan ile yaptığım görüşme sonrası açıklamalarda şiddetin iması yok. Çözüm sürecini kurtarma, gerilimi düşürme yönlü yaptığım açıklamalardır. Partimizin politikasına dair açıklamalardır."

Sonraki Haber