Dolara sürpriz hamle! Dolar ucuz oldu! 5 gün sonra dolar... 26 Nisan 2024 döviz kurları

Piyasa Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyordu. Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolarda sınırlı düşüş yaşandı. 26 Nisan 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurlarında güncel rakamlar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın dördüncü toplantısından sürpriz bir karar çıkmadı. Piyasanın beklentisin dahilinde faizi yüzde 50'de sabit bıraktı. Ancak karar metninde enflasyon düşmezse bir faiz artırımının daha yapılacağının sinyali verildi. Karar sonrası dolar 32,49 lira seviyelerinde seyrederken yeni güne 32,56 liradan başladı. Euro 34,97 TL, İngiliz Sterlini 40,73 TL, İsviçre Frangı 35,66 TL'de işlem görüyor.

KAPALIÇARŞI'DA DOLAR UCUZLADI!

"Bu hafta piyasada ilginç şeyler oluyor. Normalde Kapalıçarşı'da Serbest piyasaya göre dolar 1 lira daha yüksek olurdu. Bu hafta nedense 10 kuruş aşağısında. Resmi kur tarafı daha pahalı oldu. Serbest piyasa tarafı daha ucuz oldu." diye Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sözlerine devam etti;

DOLARA SÜRPRİZ HAMLE

"Döviz kurlarında düşüş beklentisi olan arkadaşlar varsa eğer; Benim döviz kurlarında düşüş beklentim olmadığını her zaman ifade ediyorum. Yabancı yatırımcı girişleri hızlı olur, dış sermaye Türkiye ekonomisine para girişi olur. O zaman yeniden konuşuruz. Zaman zaman yabancı yatırımcılarla, Dünya bankası ile görüşüyorlar. Sıcak para için şiddetli açıklamalar yapıyorlar. Böyle sürpriz bir hamle olursa yeniden yorumlarız. Ancak şu anda öyle bir şey yok.

1 Mayıs'a kadar piyasa dart bant aralığında hareket edecek. Merkez Bankalarının politikalarında ciddi değişiklikler olabilir. FED faiz artırımları Aralık ayında başlayacağı mesajı gelirse dolar ile parite işlemlerini değerlendireceğiz. Dolar için son 5 gün kaldı. Kısa vadeli trendlerden kendimize kazanç sağlayacağız." dedi.

Dolarda yıl sonu 40 TL beklentisi hala devam ediyor.

26 NİSAN 2024 GÜNCEL DÖVİZ KULARI

AYDINLIK'IN NOTU: Görüşler tamamen şahsa aittir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sonraki Haber