Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: ABD’nin tehdidine muhalefet ses versin

ABD'nin S-400'lerle ilgili tehdit açıklamalarının milli bir konu olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Türkiye'yi yönetmek isteyen insanların, önce Türkiye'ye sahip çıkması gerekir' dedi.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, muhalefetin ABD’nin S-400 tehdidine sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, S-400 konusunda Türkiye'nin aylardır ABD'nin tehdit ve şantajına maruz kaldığına dikkat çekti. Yılmaz, ABD'nin, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemi alımına ilişkin sergilediği tutumu değerlendirirken, şu ifadeleri kullandı: "Muhalefetteki partilerin, Atatürk'ü ağzından düşürmeyen partilerin, çıkıp buna iki kelime edememeleri üzüntü vericidir. Siz hükümete muhalefeti her alanda yaparsınız ama bu artık savunma sistemi konusunun ötesine taşmıştır. “Çin'den alacağımız sistemlerle ilgili baskılara maruz kaldık ve bundan vazgeçtik. Burada da benzer bir şey oluyor. Bu artık hükümet konusu değildir, milli bir konudur. Çünkü bir kuvvet sizin neyi alacağınızı, almayacağınızı dikte ediyor."

‘BAĞIMSIZ TÜRKİYE’ SÖYLEMİNİ HATIRLATTI
Muhalefet partilerine yönelik "Nasıl olsa hükümet, Amerika ile itişiyor, canı cehenneme ne yaparsa yapsın anlayışıyla mı gideceksiniz, yoksa bu Türkiye'nin konusu mu diyeceksiniz?" sorusunu yönelten Yılmaz, eleştirisini şöyle sürdürdü: "Gelinen aşamada aylardır muhalefetten çıt çıkmıyor, sanki böyle bir konu yokmuş gibi. Bir taraftan 'Kuvayı Milliye, bağımsız Türkiye, şu, bu' diyorsunuz ama birileri şantaj, tehdit yapıyor, çıkıp iki kelime söyleyemiyorsunuz. Türkiye'yi yönetmek isteyen insanların, önce Türkiye'ye sahip çıkması gerekir. İyisiyle kötüsüyle kararları eleştirirsiniz, içeride her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama bu 'Türkiye bu kararı tek başına verebilir mi veremez mi, egemen mi değil mi, bağımsız mı değil mi, başkalarının baskısına maruz kaldığında u dönüşü yapıyor mu yapmıyor mu' kararıdır. Burada nerede duruyorsunuz, çıkın açıklama yapın!”

Sonraki Haber