Facebook, Trump'ın paylaşımını sildi

Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabından paylaştığı bir videoyu, 'Kovid-19 yanlış bilgilendirme politikasını ihlal ettiği' gerekçesiyle sildi.

2020 başkanlık seçimleri yaklaşırken ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya devleriyle çekişmesi sürüyor.

The Verge'de yer alan habere göre Facebook, Trump'ın paylaştığı bir videoyu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yanlış bilgilendirme politikasını 'ihlal' ettiği gerekçesiyle sildi.

Söz konusu videoda Trump'ın, Fox News kanalında katıldığı 'Fox & Friends' programında çocukların Kovid-19'a neredeyse tamamen bağışıklığı olduğu yönündeki ifadeleri yer alıyordu.

Trump, programda Kovid-19'un ortadan kalkacağını söyleyerek, okulların açılması gerektiğini savunuyor.

Öte yandan Facebook sözcüsü, konuya ilişkin açıkamasında "Bu video, bir grup insanın Kovid-19'a bağışıklığı olduğunu iddia ediyor ve bu da zararlı Kovid yanlış bilgilendirme konusundaki politikalarımızın ihlali" ifadelerini kullandı.

Chicago Çocuk Hastanesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada, 5 yaşından küçük çocukların virüsü yetişkinlerden çok daha yüksek seviyelerde taşıyabildiği, ancak çocukların Kovid-19'u yetişkinlere bulaştırıp bulaştıramayacağı konusunun henüz belirsiz olduğu kaydedilmişti.

Sonraki Haber