Fıstık üreticileri: TMO alım yapsın

Siirt, Şırnak ve Batman Fıstık Üreticileri Birliği başkanları, fıstık üreticileri için çağrıda bulundu.

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, “Fıstık üreticisini korumak amacıyla; hububat, yağlı tohumlar, çay ve fındıkta olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin alım yapmasını ve taban fiyat açıklamasını istiyoruz” dedi.

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş ev sahipliğinde Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan ve Şırnak Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Halit Güngen ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Batman Birlik Başkanı Akdaş, fıstık üreticisinin zor günlerden geçtiğini söyledi. Akdaş, “Son yıllarda bölgemizde dikim alanı ciddi şekilde artış gösteren fıstıkçılık önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, geçen yıl yaşanan kuraklığın etkisi ve kışın son günlerinde yaşanan don olayına bağlı olarak fıstık üretimi ciddi oranda etkilenmiş rekolte beklentinin çok altında kalmıştır” diye konuştu.

Akdaş, şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünyada yaşanan global fiyat artışları fıstık üretici maliyetlerinde ciddi bir yükselişe sebep olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanına iletilmek üzere rapor hazırlığı içindeyiz. Fıstıkta fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek ve fıstık üreticisini korumak amacıyla; hububat, yağlı tohumlar, çay ve fındıkta olduğu gibi TMO’nun alım yapması ve taban fiyat açıklaması şarttır.”

Sonraki Haber