Galatasaray'ın bu akşamki konuğu Ümraniyespor: Lider yeni bir rekorun eşiğinde!

Okan Buruk'un öğrencileri bu akşam sahasında kazanarak hem şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek hem de kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisine imza atmak istiyor

SÜPER Lig'in 22'nci haftasında bu akşam hem üst hem de alt sıraları yakından ilgilendiren bir maç oynanacak. Lider Galatasaray, düşme hattından kurtulmak isteyen Ümraniyespor'u konuk edecek. Nef Stadı'ndaki müsabaka, saat 20.00'de başlayacak. Hakem Cihan Aydın'ın yöneteceği maç, beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Ligde çıktığı 20 müsabakada 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 48 puan topladı. Galatasaray, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider girdi. Ümraniyespor ise 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet sonucu 14 puan elde ederken 19 takımlı Süper Lig'de son sırada yer alıyor.

BİR KEZ DAHA KULÜP TARİHİNE GEÇMEK İÇİN...

Sarı-kırmızılı takım, bu akşam Ümraniyespor'u yenmesi durumunda kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu kıracak. Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde son 10 Süper Lig ve 3 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesini kazanarak 13 maçlık seriye imza attı. Sarı-kırmızılılar, bu performansıyla Süper Lig'in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 yılından itibaren resmi maçlarda elde ettiği en uzun süreli galibiyet serisini egale etti.

Lig özelindeki 10 maçlık seriyle rekor kıran Okan Buruk'un öğrencileri, Ümraniyespor karşılaşmasından da galibiyetle ayrılması durumunda iki kulvardaki seriyi 14 maça taşıyacak ve kulüp tarihinin resmi maçlardaki en uzun galibiyet serisi rekorunu geliştirecek.

Sarı-kırmızılı ekip, resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisini, 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçla yakalamıştı. Mustafa Denizli idaresinde 1987-1988'de Süper Lig'deki son 9 maçı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasını kazanan sarı-kırmızılı takım, 1988-1989 sezonunda da ligdeki ilk 3 karşılaşmasından galibiyetle ayrılmıştı.

EKSİK OYUNCU YOK

Galatasaray, Ümraniyespor maçına tam kadro çıkacak. Okan Buruk'un ekibinde sakat ya da cezalı oyuncu yok. Bununla birlikte, sarı-kırmızılı takımda, Ümraniyespor müsabakası öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Yerli rotasyonunun önemli isimleri Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu, bugünkü karşılaşmada kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 23'üncü haftadaki Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

İKİNCİ KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Konuk ekip Ümraniyespor, 85 yıllık kulüp tarihinde Süper Lig'deki ilk sezonunu geçiriyor. Galatasaray ile Ümraniyespor bu akşam ikinci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki tek maç ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Galatasaray söz konusu maçı Bafetimbi Gomis'in 86'ncı dakikadaki golüyle 1-0 kazandı.

Recep Uçar idaresindeki Ümraniyespor'da kadro dışı bırakılan Serkan Kırıntılı dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

SAVUNMA HATTI KALE GİBİ!

SEZON başından bu yana savunmadaki istikrarıyla dikkat çeken Galatasaray, Kaan Ayhan transferi ile defans hattını iyiden iyiye güçlendirdi. Sarı-kırmızılılar, 28 yaşındaki milli futbolcu ile satın alma opsiyonlu geçici sözleşme imzaladı. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda, sağ bek ve stoper olarak görev yapabilen Kaan Ayhan'ın takviye edilmesi, başarılı teknik direktörün savunma konusunda elini güçlendirdi.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

"Aslan", ligde çıktığı 20 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırırken, kalesinde ise 14 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekip hafta itibarıyla Süper Lig'in en az gol yiyen takımı.

Galatasaray, ligdeki 20 maçın 9'unda kalesini gole kapatmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekip, özellikle son 4 maçta hücumda ve savunmada etkili performansıyla dikkat çekti.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe maçını 3-0, Hatayspor ve Giresunspor karşılaşmalarını da 4-0'lık skorlarla kazanan Galatasaray, Antalyaspor'a 2-1 üstünlük kurdu. Sarı-kırmızılı ekip, bu 4 maçta 13 gol atarken, sadece 1 gol yedi.

LİGDE BUGÜN ÜÇ MAÇ DAHA VAR

LİGİN 22'nci haftasında bugün Galatasaray-Ümraniyespor maçının yanı sıra 3 zorlu karşılaşma daha oynanacak. Saat 17.00'de Kasımpaşa ile Giresunspor alt sıralardan uzaklaşmak için mücadele edecek. Aynı saatteki bir diğer müsabakada Gaziantep FK ile Hatayspor 3 puan mücadelesi verecek. Haftanın en önemli maçlarından biri ise Trabzon'da oynanacak.

KIYASIYA MÜCADELE

Zirve yarışında kalabilmek için puan kaybına tahammülü olmayan Trabzonspor, düşme hattı ile arasındaki puan farkını biraz daha açmayı hedefleyen Antalyaspor'u ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak maçta hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Ev sahibi Trabzonspor ligde 35 puanla 6'ncı basamakta. Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı bordo-mavililer, 21'inci haftada deplasmanda Hatayspor'a 2-1 yenilerek büyük yara aldı. Genç teknik direktör Nuri Şahin idaresindeki Antalyaspor ise geçen hafta Ümraniyespor'u 3-2 mağlup ederek kötü gidişe dur dedi. 21 puana erişen Akdeniz ekibi, sıralamada 13'üncü basamağa yükseldi.

Sonraki Haber