Haftanın çevrimiçi etkinlikleri

Koronavirüs salgınına rağmen kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. İşte bu haftanın etkinlikleri

TÜRK BELGESEL HAFTASI BUGÜN BAŞLIYOR

İlk kez düzenlenen "Türk Belgesel Haftası" 19-23 Nisan günlerinde izlenebilecek. Bugün yapılacak olan açılışta Ara Güler'in hayatını anlatan "İstanbul'un Gözü" yer alacak. Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) Berlin, Zagreb ve Belgrad temsilcilikleri tarafından, salgın nedeniyle çevrimiçi düzenlenen etkinlik kapsamında, hayatın umut ile gerçeklerinin sanatsal ve etkili bir şekilde anlatıldığı 13 belgeselin gösterimi yapılacak. YEE’den yapılan açıklamada; "Belgesel filmler Türkiye, Avrupa ve Balkan ülkelerinde izlenebilecek. Her ülkenin yerel saatine göre her gün 2 film, 24 saat boyunca izlenebilecek." ifadelerine yer verildi ve İstanbul Film Festivali başta olmak üzere dünyaca ünlü organizasyonlardan ödül kazanmış belgesellerin ev konforunda izlenebileceği vurgulandı.

Etkinlik kapsamında gösterilecek diğer belgesellerin isimleri ise şöyle:

“Maşuk'un Nefesi”, “Hermana”, “Saz”, “Perfect Black”, “Days of Madness”, “Kraliçe Lear”, "Kimsesizler Oteli”, “Unplugged”, “Edzard Reuter-Leylek Bacaklı”, “Umudun Adı: Azez” ve “Anadolu'nun Kadim Hikayesi". Yönetmen ve yapımcılarla söyleşilerin de düzenleneceği etkinliğe ilişkin ayrıntılı program akışına; turkishdocuweek.eventive.org adresinden ulaşabilir ve ücretsiz olarak yer ayırtılabilir.

SANAT VE SİYASET İLİŞKİSİ KONUŞULACAK

İstanbul Modern’in ücretli olarak düzenlediği seminerlerde 20-27 Nisan günlerinde “Çağdaş Sanat ve Siyaset” konusu işlenecek. Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden ile birlikte düzenlenen semirle ilgili olarak, istanbulmodern.org adresinde şu bilgiler yer alıyor:

“Sanatın siyaset ile olan ilişkisine tarihsel bir bakış açısıyla yaklaşan ders, 20. yüzyıl sanatına, özellikle de 1960 sonrasından günümüze odaklanarak, sanatçıların içinde yaşadıkları siyasi ortamdan nasıl etkilendiklerine, gerek ürettikleri sanat gerekse ortaya koydukları eylemleriyle toplumun gidişatına nasıl müdahale ettiklerine değinir. Katılımcılar belirtilen her tarihte derse katılarak Çağdaş Sanat ve Siyaset seminerini tamamlar.”

‘GÜNDELİK VE SIRADANIN HİKAYESİ’

Sanat tarihi seminer programları kapsamında ayrıca “Gündelik yaşam, sanatta biçim ve anlatı ilişkisini nasıl etkiledi?” sorusu, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu yönetiminde düzenlenen “Modern ve Çağdaş Sanatta Gündelik ve Sıradan Olanın Hikâyesi” dersinde işlenecek. 22 Nisan'da başlayacak olan sanat tarihi dersleri 29 Nisan’a kadar sürecek.

Detaylı bilgi ve katılım için 0212 334 73 52 numaralı telefondan veya atolyemodern@istanbulmodern.org adresinden iletişim kurulabiliyor.

‘ZEVK MESELESİ’

Pera Müzesi’nin Ulya Soley küratörlüğünde düzenlenen Zevk Meselesi sergisi, peramusezi.org.tr adresinden üç boyutlu olarak gezilebiliyor. 6 Hazirana kadar erişime açık olacak olan sergi, ortaya çıktığı 19. yüzyıldan bu yana anlamı değişikliğe uğrayan kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanan bir grup sergisi.

23 NİSAN’DA ‘YARAMAZ NOTALAR’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çevrim içi yayınlanacak oyun ve etkinliklerle çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak. 23 Nisan Cuma günü çocuklar için gün boyu sürecek etkinlikler arasında “'Yaramaz Notalar' çocuk oyunu ile Karagöz ve Hacivat da yer alıyor. Masal Odasında masalların da okunacağı çevrimiçi etkinliklerde çocuklarla gün boyu etkileşim halinde olunacak.

Sonraki Haber