Hatay'daki yangını PKK üstlendi

Hatay'da 1 gündür süren orman yangınlarını terör örgütü PKK'nın 'Ateşin Çocukları' adlı grubu üstlendi.

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi. Hatay'ın çiğerleri neredeyse 24 saattir yanıyor.

Hatay'daki yangını terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları İnsiyatifi" adlı grup üstlendi. Terör örgütünün yayın organlarında yer alan açıklamada Hatay’da meydana gelen yangının kendileri tarafından çıkartıldığı belirtildi.

Geçen sene üst üste yanan ormanların da sorumluluğunu terör örgütüne bağlı "Ateşin Çocukları" üstlenmişti!

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın yerleşim alanlarına sıçradı. Bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Hatay Valiliği yangının trafo patlaması sonucu çıktığını açıklarken Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise , "sabotaj olabilir" dedi. Akşam havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye, günün aydınlanması ile yeniden başlandı.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN SABOTAJ AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği'nin orman yangını ile ilgili yaptığı son açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:

"Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

Sonraki Haber