İstanbul'a 1,5 saat! İşte Yalova'nın incisi Erikli Şelalesi
Son dönemlerde dikkat çeken şelale, eğlenceli zamanlar geçirmek isteyenler için ideal. Sizler de Erikli Şelalesi ile tanışmak isterseniz Erikli Şelalesi nerededir ve nasıl gidilir? Erikli Şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri
Erikli Şelalesi, keyifli zamanlar geçirmek için en doğru gezi tercihleri arasında. Erikli Şelalesi’nde İstanbul'un hemen yanı başında sakin ve huzurlu bir atmosferde zaman geçirebileceğiniz 33 dönüm arazi üzerinde kurulu ormanla iç içe şelale ve dere kıyısında huzur bulacağınız çadır kampı ve mesire alanı olarak hizmet vermektedir. Siz değerli doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olarak ziyaretinizi mutlaka yapmalısınız.
ERİKLİ ŞELALESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?
Yalova üzerinden önce Çınarcık'a ulaşılır. Teşvikiye yolu takip edilerek önce Erikli yaylasına ardından Erikli Şelalesine varılır. Orman içinde asfalt bir yol bulunmaktadır. Bir başka alternatif olarak Yalova Çınarcık iskelesine ulaştığınızda İDO sefer hatlarının hemen yanındaki caddeden Sabah 11:00 ile 13:00 arasında kalkan minibüsler sizleri direkt erikli yaylası ve şelalelerine götürmektedir. Akşam dönüşlerinde ise 17:00 saatlerinde Teşvikiye Kent Ormanı girişinden Çınarcık ilçesine dönebilirsiniz.
ERİKLİ ŞELALESİ ÖZELLİKLERİ
İş stresinden uzaklaşmak adına şirket organizasyonları düzenleyebilecek ,piknik ,çadır kampları kurabileceğiniz şelale sesi ve orman ruhunu yaşamanız için ideal bir yer. Kestane, karaağaç, gök nar ve elma ağaçları ile dolu yürüyüş parkurunun en önemli özelliği kenarlarında yürüdüğünüz Erikli deresi üzerinde pek çok şelale olmasıdır. Erikli Şelalesi tabiat park kamp alanı içerisinde tuvalet ve duş imkanları mevcuttur. Çadır ve kamp ekipmanı kiralama yapabilirsiniz. Ota park hizmeti sağlanmaktadır. Her mevsim gidebilirsiniz fakat en güzel zamanı ilkbahardır.
Erikli Yaylasına ulaştığınızda sizleri Teşvikiye Kent Ormanı, Çifte Şelale, Küçük Dipsiz Göl ve Büyük Dipsiz Göl karşılamaktadır mutlaka bu yerleri de görmenizde fayda var. Bireysel veya grup çadır kampı, piknik alanları, yürüyüş parkurları ile huzura doyacağınız yerler arasında yer almaktadır.
Erikli Şelalesinde ormanın bazı bölgeleri oldukça sıktır. Bunun için orman yürüyüşlerine çıktığınızda mutlaka yanınıza arkadaşınızı almalı ya da hangi yöne gittiğinizi bildirmelisiniz.
Sabahın erken saatlerinde uyanıp kuş sesleri arasında mutlaka bir doğa ya da şelale yürüyüşü yapmalısınız. Hafif sis eşliğinde yapacağınız bu yürüyüş sizlere hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tat yaşatacaktır.
Erikli Şelalesinde kamp alanları bulunmaktadır. Bu kamp alanlarında konaklamanızı çamur evler ve ağaç evlerde yapabilirsiniz. Erikli Şelalesi yanında bulunan patika yollardan tepelere tırmanabilir daha sessiz bölgelerde, daha huzurlu ve daha doğal manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Yürüyüş sırasında dikkatli olmayı ve ekipmanınız olmadan tırmanış yapmayın. Kayalıklar çok kaygan olduğu için düşme sonucu yaralanmalarla karşılaşabilirsiniz.
Erikli Şelalesini gezerken yanınıza mutlaka şortunuzu alınız yüzülebilen bir şelale buz gibi suyu ile sizleri beklemektedir. Yürüyüşlerinizi gece gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız çok iyi ışık verecek bir fener bulundurmanız gerekir. Şelalelerden gelen kollar küçük bataklıklar oluşturduğu için gece bunlara denk gelmeniz sizler için sakıncalı olabilir tedbirli olmakta fayda var. Erikli Şelalesinde kamp yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle organizasyonların olmadığı bir günü tercih etmelisiniz.
ERİKLİ ŞELALESİ GİRİŞ ÜCRETİ (2023)
Erikli Şelalesi için araç başı giriş ücreti 10 TL'dir. Ayrıca kamp ücreti kişi başı 45 TL ve çadır alanının da 120 TL ücreti bulunmaktadır.
ERİKLİ ŞELALESİ ZİYARET SAATLERİ (2023)
Erikli Şelalesi, haftanın her günü her saat ziyaret edilebilmektedir.
ERİKLİ ŞELALESİ KAMP VE PİKNİK
Kamp ve Giriş ücreti: Bölgede kamp yapmak istediğinizde kişi başı 220 TL ödemeniz gerekir. Ayrıca ahşap platform tercih ettiğinizde de ücrete +80 TL eklemeniz gerekeceğini bilmelisiniz. Bu ücretleri ödedikten sonra kusursuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Kamp İmkânları: Doğa severlerin kamp yapmak adına tercih ettikleri bölgelerin başındadır. Burayı özel kılan dönem dönem sakin olması ve yeşil – mavi renklerin ahenkle dans ettiği bir alana dönüşmesi.
Temiz hava almak, karmaşadan uzaklaşmak ve huzuru hissetmek adına burada kamp deneyimi yaşamalısınız. Ancak bölgenin ilgi çekici güzellikleri zaman zaman kamp kalabalığının oluşmasına da neden olabiliyor. Bu tür sorunların üstesinden gelmek adına hafta içinde burada kamp deneyimini tercih edebilirsiniz.
Piknik: Sevdiklerinizle heyecan dolu bir eğlenceye kapı aralamak ve doğallığı hissetmek mi istiyorsunuz? O halde yapmanız gereken sadece piknik ayrıcalıklarını değerlendirmek olmalı. Bir mesire alanı olarak kullanılan bölgede piknik heyecanını yaşamanız için özel alanlar bulunduğunu söylemek gerekir.
ERİKLİ ŞELALESİ GEZGİN YORUMLARI
"Mükemmel korunmuş çok güzel bir doğa tertemiz suyu huzurlu havası var. Mükemmel bir yol çıkıyorsunuz biraz zorlu yolları var köprüleri geçiyorsunuz zorlu merdivenleri aşıyorsunuz. Ama hepsine değiyor. Çünkü sonunda inanılmaz bir şelale ile karşılaşıyorsunuz. Ve hayran kalıyorsunuz aşık oluyorsunuz. Şelalenin aktığı yerle suya girebilirsiniz. Soğuk bir su ama çok güzel sabahları sessiz ve pek insan olmuyor ama öğlene doğru çok kalabalık oluyor. Şelaleyi inerken daha iyi gözüküyor doğanın müthiş dokusu kendine hayran bırakıyor. Çok güzeldi. Gidin görün ama kirletmeyin."
"Marmara bölgesinin en büyük şelalelerindendir. Muhteşem bir doğal güzellik. Şelale birbirine çok yakın iki bölümden oluşuyor. Toplamda kot farkı tahminimce 200 mt yüksekliğindedir. Suyu serin, ayakları suya sokmak ayrı keyif veriyor. Şelaleye gidişteki yaya yolu da çok güzel. Araçları 400 mt geride park etmek gerekiyor. Yol üzerinde zipline, restoran, kafeterya tesisleri bulunuyor. Piknik yapmaya uygun değil. Kesinlikle gidilip görülmesi gereken yerlerdendir."
"Doğa ananın içinde saf ve temiz ormanları ile çok güzel bir şelale. Hayran kaldık görünce. Şelaleye çıkmak biraz yorucu olabilir ama sonundaki manzara değiyor mutlaka. Yolu asfalt yol çok kötü değil, virajlı yollar biraz yorabilir. Aşağıda oturma alanları vs. mevcut. Kamp yerleri de var, Yalova’ya gelince mutlaka uğramanızı tavsiye ederim."