Bedri Baykam'dan Kılıçdaroğlu'na: "Atatürkçülerle ne zaman helalleşmeyi düşünüyorsunuz?"

Ressam Bedri Baykam Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Atatürkçülerle ne zaman helalleşmeyi düşünüyorsunuz?" dedi.

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın “Bazı gazeteciler kendilerine Kılıçdaroğlu’nu istifa ettirmeyi hedef koymuşlar. Parti’yi adeta imha etmeye çalışıyorlar. %48’lik muhalefeti dağıtmakla meşgulsünüz! Halbuki ortada bir ideolojik tartışma da yok bir siyasal gerekçe de yok!” sözlerine yanıt veren Baykam, CHP'nin ideolojik bir savrulma yaşadığını belirtti:

"Yanardağ “ortada ideolojik tartışma yok” diyor, ama hemen arkasından kendisi de Parti’nin sağa savrulduğunu söylüyor! Dolayısıyla ideolojik bir tartışma yok nasıl denebilir ki?"

https://www.aydinlik.com.tr/koseyazisi/chpyi-degil-turkiyeyi-kurtaralim-392163

“ATATÜRKÇÜLERİ DIŞLIYORSUNUZ”

Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’nin izlediği siyaseti eleştiren Baykam, Kılıçdaroğlu’na “Atatürkçülerle ve solcularla helalleşmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?” diye sordu:

“Parti maalesef neredeyse solcuları ve Kemalistleri dışlamak üzere bir strateji izlemeye ant içmiş! Sürekli sağ kesimle ve aşırı sağcılarla bir helalleşmeden bahsediliyor, ben de soruyorum CHP’ye: Atatürkçülerle ve solcularla helalleşmeyi ne zaman düşünüyorsunuz? Yıllardır Atatürkçü eylemci ve düşünürleri dışlıyorsunuz, halbuki seçmen tabanınızın %88’i Kemalist! Bu normal mi? Ayrıca “ortada siyasal gerekçe yok” deniyor. Halbuki parti içi demokrasinin yokluğu artık ayyuka çıkmış, CHP tek adam kararlarına mahkûm edilmiş” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber