Kurutmalıklar güneşle buluştu

Gaziantep coğrafi tescilli lezzeti olan rengarenk kurutmalıklar, olgunlaşması ve lezzetlenmesi için güneşle buluşturuldu.

İşçiler tarafından tarladan toplanan biber ve patlıcanlar, kadınlar tarafından saplarından ayrılıyor. Ayıklanan ürünler kamyonlarla kentin muhtelif yerlerindeki tepelik alanlara getiriliyor. Burada özenle tek tek iğne yardımıyla ipe geçirilen ürünler, tahtadan yapılan sergi alanlarına asılıyor. 15 günde tamamen kuruyan ürünler, paketlenerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde satılıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, kentte 3 milyon 476 bin 250 dekar alanda tarımsal üretimin yapıldığını söyledi. Bu alanın yaklaşık yüzde 4'ünde sebze yetiştirildiğini belirten Karayılan, kurutmalığın lezzet ve ekonomik getirisi bakımından önemli bir ürün olduğunu ifade etti. Karayılan, şunları kaydetti:

"2021 yılında ilimizde yıllık yaklaşık 150-200 milyon adet kurutmalık üretimi gerçekleştirilmektedir."

Sonraki Haber