Müfredata ‘karne’li protesto

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yeni müfredat taslağını dün Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

Sıla Kemahlı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yeni müfredat taslağını dün Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Liseliler, taslak düzeltilmediği takdirde Türk gençliğinin kendi müfradatını yazacağını açıkladı. Gençler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’na karne hazırladı ve tüm derslerden ‘sıfır’ verdi.

MEB tarafından hazırlanan müfredat taslağına tepkiler büyüyor. TLB yeni müfredat taslağına karşı ayağa kalktı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşan liseliler müfredat taslağı hakkındaki görüşlerini açıkladı. Açıklama sırasında ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘Laik, bilimsel, milli eğitim’, ‘Milli eğitim milli müfredat’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasını TLB üyeleri adına TLB Genel Başkanı Bora Çelik yaptı. Çelik, taslağın çalakalem yazıldığını ve eğitimin temel sorunlarını çözmediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hazırlanan taslakta ısrar etmek emperyalizm destekli PKK’nın, FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektir. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatta ısrar ederse, gençlik kendi müfredatını yazacaktır.”

CEMAATLER ÖN PLANA ÇIKARTILIYOR’

Müfredat taslağında tarikat ve cemaatlerin ön planda olduğunun altını çizen Çelik şöyle devam etti: “Taslağı incelediğimiz zaman Atatürk’ü içeren konularının azaltıldığını, millet kavramından bahsedilmediğini görmekteyiz. Bu konular yerine tarikat ve cemaatler ise ön plana çıkartılıyor.

“Avrupa Birliği Türkiye masası şefi Karen Fogg, Türk gençliğini kimliksizleştirmekten, bunun için ülkeyi Atatürk’ten ve Atatürkçülerden kurtarmaktaktan söz ediyordu. Bu taslağın yürülüğe girmesi Karen Fogg’ların hayalidir. Biz ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen bir nesiliz. Aksini yaratmaya kalkanlara asla geçit vermeyeceğiz.”

Açıklamanın sonunda liseliler MEB için hazırladıkları karneyi göstererek; “İkinci döneme daha fazla çalışıp bizden geçer not almalarını bekliyoruz” dediler.

Sonraki Haber