Osmanlı padişahlarının hiç duymadığınız meslekleri

Osmanlı İmparatorluğunun padişahları, padişahlığın yanı sıra birçok meslekle ilgileniyordu. Birçok padişah, hattatlıktan şairliğe kadar mesleklerle ilgileniyordu. İşte Osmanlı padişahlarının hiç duyulmamış meslekleri...

Osmanlı İmparatorluğu tarihinde, farklı dönemlerde tahta çıkan padişahların ilgi alanları büyük bir çeşitlilik göstermiştir. Bazıları savaş stratejileriyle öne çıkmışken, diğerleri edebi yetenekleriyle tanınmıştır. Peki Osmanlı padişahlarının hiç bilinmeyen meslekleri neydi? İşte Osmanlı padişahlarının meslekleri...

OSMANLI PADİŞAHLARININ MESLEKLERİ

1. ÇELEBİ MEHMET

Arap ve Bizans tarihlerinde Kirişçi veya Kirî olarak lakap verilen Çelebi Mehmet, çok iyi yay ve kiriş yaptığı için yay ustası olarak bilinir.

2. FATİH SULTAN MEHMET

Fatih Sultan Mehmet, çok iyi bir bahçıvandı. Aynı zamanda çok iyi bir şairdi.

3. II. BAYEZİD

Sultan Bayezid, hat sanatıyla uğraşırdı ve marangozluk yapardı.

4. FATİH SULTAN MEHMET

Kitap kurdu olarak bilinen ve gözlük takan tek padişah olan Yavuz Sultan Selim'in çok okumaktan gözlerinin bozulmuştu. Yavuz Sultan Selim aynı zamanda iyi bir kuyumcuydu.

5. KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

İtalyan kuyumculuk sanatının örneklerini uygulayacak kadar iyi bir kuyumcuydu. Aynı zamanda iyi bir şairdi.

6. II. SELİM

Hacıların Hac yolunda kullanmaları için hilâl şeklinde asalar yapardı ve bunları hacılara dağıttırırdı. II. Selim, aynı zamanda şairdi.

7. I. MAHMUD

I. Mahmud, el işleri yapardı. Hatta yaptığı el işlerini pazarda sattırırdı. Aldığı paranın bir kısmını sadaka olarak dağıtırdı.

8. I.İBRAHİM

Sultan İbrahim, bağa işçiliğiyle uğraşırdı. Bağa işçiliği, deniz kablumbağasının kabuğundan kaşık, tesbih gibi ürünlerin yapılmasıdır.

Sonraki Haber