PKK'nın katil füzeleri ABD'den

PKK/PYD, Kilis ve Reyhanlı'daki vatandaşlarımızı ABD'nin füze ve roketleriyle vuruyor. Son 12 günde yapılan 88 saldırıda 7 kişi öldü, 107 kişi yaralandı

Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı ilk günlerden itibaren 88 kez roket, bir kez füze ve bir defa da havan mermisini Türkiye'de yaşayan halka yönelik ateşleyen teröristlerce Kilis şehir merkezine 34, Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ise 56 saldırı düzenlendi. Sivilleri hedef alan saldırılarda 2'si Suriye uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 107 kişi yaralandı.

Roketli saldırılarda Reyhanlı'daki 17 yaşındaki Fatma Avlar ile Suriyeli sığınmacı Nadir El Fares, Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi, Kırıkhan'a atılan havan mermisi nedeniyle de TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş yaşamını yitirdi, yaralanan 68 kişi hastaneye kaldırıldı.

Terör saldırılarında Reyhanlı'da 320 ev ve iş yeri hasar gördü, 33 araç ise kullanılamaz hale geldi. Hasarın, ağırlıklı olarak cam kırığı şeklinde olduğu belirlendi.

Harekat süresince Kilis kent merkezi de terör örgütü PYD/PKK'lı teröristlerin hedefinde yer aldı. Teröristlerin attığı 34 roket, aralarında caminin de bulunduğu kentteki farklı noktalara düştü.

Kilis'e yönelik Afrin'den düzenlenen terör saldırılarında terzi Muzaffer Aydemir (72) ve Suriye uyruklu Tarık Tabbak (28) yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı.

Atılan roketler sonucu 9 ev, bir cami ve 12 araçta hasar oluştu.

ABD MENŞELİ

Terör örgütünün sivillere karşı kullandığı mühimmat ve silahlar ABD menşeli veya ABD’nin İsveç, Rusya, Almanya’dan gibi ülkelerden temin ederek terör örgütüne verdiği envanterde. ABD, Nisan 2016’dan bu yana PYD/PKK’ya verdiği silahlar arasında; çok namlulu roket atarlar ve füze rampaları, havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, BGM-71 TOW-Anti tank füzeleri verdi.

TOW antitank füzesi

Star'ın haberine göre, bu silahlar arasında Türkiye’nin parasıyla satın almak istediği, ancak ABD’nin satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzeleri de bulunuyor.

FGM-148 Javelin

ABD’nin terör örgütüne verdiği İsveç Saab yapımı AT4 yeni nesil tanksavarlar ve Rus menşeli SPG9 geri tepmesiz toplar, Mehmetçiğin Kato Dağı operasyonlarında da ele geçirildi.

SPG-9

Geçtiğimiz gün terör örgütü PYD/PKK mensupları, Afrin’in Şengal köyünde ÖSO’ya ait araca ABD yapımı TOW füzesiyle saldırı düzenledi. Afrin operasyonunda teröristlerden ele geçirilen silahlar arasında SA-18 omuzdan atılan ısı güdümlü hava savunma füzesi de yer aldı. Terör örgütü PYD/PKK önceki gün Hatay/Kırıkhan’a gerçekleştirdiği saldırıda da Rus yapımı antitank füzesi 9M113 konkurs kullandığı tespit edildi.

Sonraki Haber