Şalpazarı fotoğraf yarışması sonuçlandı: Ağasar yaşamı objektife yansıdı

Trabzon’un Şalpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Şalpazarı Belediyesi Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Birinciliği Faysal Kanber kazandı.

Oya Canbazoğlu

İlçenin farklı mekânları, doğal güzellikleri, insan manzaraları ve kültür mirasının fotoğraf sanatı aracılığıyla kayıt altına alındığı yarışmada amatör ve profesyonel 103 fotoğrafçı, yarışmaya 412 fotoğraf gönderdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Her Yönüyle Ağasar İnsanı'' fotoğraf yarışmasında birinciliği Faysal Kanber, ikinciliği Erhan Aydın, üçüncülüğü ise Alpay Kudaş kazandı. Büşra Tonyalı, Fazlı Saraç, Sabri Altın, Faysal Kanber ve Murat Cicim mansiyon ödülünü aldı. Belediye özel ödülüne Hasan Bahadır lâyık görüldü. “Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği” özel ödülü ise “üç elma” isimli fotoğrafıyla Esma Sürmeneli’ye verildi.

ÖLÜMSÜZLEŞTİREN FOTOĞRAFLAR

Yarışma seçici kurulu şu isimlerden oluştu: Refik Kurukız (Şalpazarı Belediye Başkanı), Gönül Aydın (Yazar), Ali Kahveci (Fotoğraf Sanatçısı), Aydın Gelleci (Gazeteci Yazar), Bahaddin Kabahasanoğlu (Tiyatro ve Oyun Yazarı), Varol Uzlu (Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen), Oya Canbazoğlu (Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı). 

Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Oya Canbazoğlu yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, “Fotoğrafları çeken her bir yarışmacımızı tek tek kutluyorum. Ağasar yaşamı, insanı, çekilen çileler ve yaşanan mutluluklar, renklerin içinden fışkırırcasına bizi çağırıyor. Fotoğrafları seçerken aynı zamanda bir mücadele, bir yakarış, her şeyin ötesinde bir kültürün içinde buluyoruz kendimizi. Bu anlamda yarışmayı gelenekselleştiren Şalpazarı Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese derneğimiz adına teşekkür ederiz.” dedi.  Dereceye giren ve jürinin sergilenmeye değer gördüğü eserlerden oluşan fotoğraflar Şalpazarı Belediyesinde sergilenecek.

Sonraki Haber