Tüm Ülkeler Bir Ailedir

Çin Ay Yeni Yılı'nın dördüncü günü olan 4 Şubat 2022'de bahar geliyor ve her şey canlı olacak. Saat 20.00'de Ulusal Stadyum'un "Kuş Yuvası"nda hava biraz soğuktu, güzel ya da dinamik...

Stadyumun büyük ekranında, "Yirmi Dört Güneş Terimi" adlı geri sayım kısa filmi oynatıldı: Terli atletler ve yağmurlu Qingming mevsimi, cennet ve insan birdir... 24 güneş teriminin görüntüleriyle birlikte, antik ve modern zamanları birbirine bağlayan uygarlığın ışığı, geleneksel Çince'de doğayı gözlemlemenin kadim bilgeliğini aktarır. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kışın değişen mevsimlerinde, kış ve ilkbaharın bereketiyle dolu pitoresk manzaraları gösteren kültür.Şiirsel çekicilik, Çin halkının doğa ve dünya ile nasıl geçindiğini temsil eder.

Şu anda herkes geleceğe umutla bakıyor.

Geri sayım videosu son 10 numaraya geldiğinde seyirciler hep bir ağızdan haykırdı ve havai fişekler "Kuş Yuvası"nın üzerindeki sayılara denk geldi.

"...3, 2, 1" anında kıvılcımlar uçuşuyor, seyirciler alkışlıyor ve gece gökyüzü ışıl ışıl.

Stadyumun zeminindeki dev ekranda çocuklar karahindiba üflediler, beyaz tohumlar havaya uçtu, gökyüzüne kıvılcımlar saçıldı, bahar tohumlarının yeryüzüne dağıldığını ima etti.

Dünya ile birlikte yürümek için bir araç olarak buz ve kar kullanmaktadır.

Kesilme nedeniyle yoğun yapraklar kusar ve yeni çiçekler süpürülür. Taze taze yeşil beyaz buz üzerinde sallandı, baharın gücü yeşilin dokuması içinde gökyüzüne yükseldi ve Ulusal Stadyum'un "Kuş Yuvası" nın gece gökyüzünde "Lichun" havai fişekleri açtı ve herkesin yüzünü aydınlattı. .

Bu gece, parlak beş yıldızlı kırmızı bayrak, tüm etnik gruplardan ve her kesimden insanın elinde yükseliyor. Bu akşam, 91 katılımcı ülke (bölge) delegasyonundan sporcular, yine antik Yunan tapınağı Hera'nın önünde toplanan güneş ışığını karşılamak için Pekin'de toplandı.

Şu anda, Doğu ve Batı, Çin ve dünya, biz, siz ve onlar birlikte baktık ve tanık olduk, yeni bir tarih sayfası doğdu: Pekin dünyanın ilk "iki olimpiyatlı şehri" oldu.

Gökten bir damla buz mavisi mürekkep düştü, Sarı Nehir'in suyuna dönüştü ve aşağı döküldü. Çalkalanan dalgalar sonunda kristal berraklığında bir buz ve kar dünyasına yoğunlaştı. Buz yüzeyinden büyük miktarda su yükseldi ve katılaştı. 23 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan şehrin, seyircileri çevreleyen 24 "lazer kesici"nin gravürlenmesiyle geçmişteki tarihi, ona geri döndü ve sonunda "2022 Pekin, Çin" olarak sabitlendi.

Altı oyuncu sahnedeki "buz küpüne" sanal topa vurdukça, buz yavaş yavaş kırıldı ve eritildi ve buz kristali dokulu Olimpiyat halkaları buzun içinden kırıldı, tıpkı dünyanın yabancılaşmayı ortadan kaldırdığı ve bildiği gibi ve Olimpiyat ruhunun etkisi altında birbirleriyle eridi.

HAYALLERLE DOLU BİR KAR TANESİ

Baharın başladığı gün, sporcular stadyuma girer, bu da dünyanın her yerinden arkadaşların yeni bir baharı birlikte karşılaması anlamına gelir. Havada havai fişeklerden oluşan "hoş bir çam" belirdi. Zarif ve tuhaf bir duruşu var, bir yanda dalları bir adam gibi uzanmış, misafirleri uzaktan karşılamak için uzanıyor. "Kuş Yuvası" üzerinde Çin halkı dünyanın her yerinden gelen misafirleri kendi yöntemleriyle karşılıyor.

Şu anda, çarpıcı görünümleri ve incelemesiyle, şeklinden ve anlamından geçen ve çekiciliğine nüfuz eden şey, Çin medeniyetinin eski zamanlardan beri saygı duyduğu ve koruduğu bir fikir ve felsefedir ve peşinde ve özlemidir.

Buz ve karla oyulmuş "Çin Kapısı" yavaşça açıldı, mavi ve beyaz "kaplan başlı şapka" takan rehber, "Çin düğümü" ile seri olarak tasarlanmış bir kar tanesi kılavuz tahtası, içinde "Yunanistan" kelimeleri ile liderliği aldı. Şeffaf kar taneleri buz mavisi bir ışıkla parlıyordu.  

"Kar" konulu bir giriş töreni başladı. Olimpiyat Hareketi'nin doğum yeri olan Yunanistan'dan gelen delegasyon ilk ortaya çıktı. Aralarındaki giriş tarzı tempo belirleyiciler neşeyle dans etti.Giydikleri maskeler hem Çince hem de İngilizce olarak "Hoş Geldiniz" ile basıldı ve tüm katılımcılara küresel salgın bağlamında özel selamlar gönderildi.

Pekin Kış Olimpiyatları, tüm katılımcı ülkelerden (bölgelerden) sporculara saygı ve nezaket göstermek için kapılarını açtı. Suudi Arabistan ve Haiti, Kış Olimpiyatlarına ilk kez katıldı ve Amerikan Samoası 28 yıl sonra Kış Olimpiyatlarına geri döndü.

Bu görüntüler, Olimpiyat ruhunu gösteren ikonik anlar haline gelecek ve Olimpiyat tarihlerine kazınacak. IOC Başkanı Bach'ın dediği gibi: "Bugünün dünyasında, özellikle salgın altında, sorunları ancak daha fazla dayanışma ile birlikte çözebiliriz."

Pek çok sporcu için Pekin Kış Olimpiyatları bir rüya gezisidir. Yürüyüş ekibinde, bazı "tek kişilik heyetler" özel sahne haline geldi. Ekvador heyetinin bayrak taşıyıcısı Sarah Escobar, heyete katılan tek sporcu olduğunu belirterek, "Kış Olimpiyatları'na katılmak çocukluğumdan beri hayalimdi." hayalimi gerçekleştiriyorum.!"

Ev sahibi Çin heyeti nihayet mekana girdiğinde, ünlü "Vatan Şarkısını Söylemek" melodisi duyuldu ve seyirciler tezahürat yaptı. Bayrak taşıyıcıları Gao Tingyu ve Zhao Dan bayrağı bir arada tuttular ve Çinli buz ve kar sporcuları kendilerine güvenerek gelip zaman zaman seyircilere el salladılar. Bu Kış Olimpiyatları'nda, Çin spor heyeti 7 büyük etkinliğe ve 15 alt etkinliğe katılarak tarihi bir atılım gerçekleştirdi; rekor kıran 177 sporcu vardı; yaş ortalaması canlılık gösteren yaklaşık 25’dir. Onur için yola çıkan, zafer için savaşan ve "ülkemin Kış Olimpiyatları tarihindeki en iyi sonuçları elde etme" hedefine doğru çabalayan Çinli sporcular hazır.

Beş halkanın şahitliğinde, mekanın dev ekranına heyet isimlerinin yazılı olduğu küçük kar taneleri bir grup halinde toplandı ve sahnenin ortasında büyük bir kar tanesi yavaşça yükseldi. Bu büyük kar tanesi, tüm katılımcı ülkelerden (bölgelerden) oluştuğu ve tüm katılımcı ülkelerin (bölgeler) üzerinde isimlerinin olduğu anlamına gelir. Olimpiyat Oyunları, sayısız insanın hayallerinin gerçeğe dönüştüğü bir yerdir ve aynı zamanda insanların iyi anlaştığı, birbirini anladığı, sevinçleri paylaştığı, zorluklara göğüs gerdiği büyük bir ailedir.

Şu anda Olimpiyat sloganı "Daha Hızlı, Daha Yüksek, Daha Güçlü - Daha Fazla Birlik", "Kuş Yuvası"nın zeminine parlaklık ve ışıltıyla "boyandı". Altı efsanevi Çinli kış sporu sporcusu Olimpiyat bayrağıyla içeri girdi. Gittikleri her yerde birlik ve bereketi simgeleyen "Çin düğümü" zarafetle dalgalanır.

Şu anda, parlak kırmızı Çin ulusal bayrağı ve Olimpiyat bayrağı Ulusal Stadyum'da dalgalandı.

Şu anda, Olimpiyat Oyunlarının muhteşem sahnesinde, harika bir dünya değişimi ve entegrasyonu draması sahneleniyor.

TEK DÜNYA, TEK AİLE

Sevinci paylaşıyoruz, dayanıklılığı paylaşıyoruz, aynı beklentilere sahibiz, rüzgarı ve yağmuru paylaşıyoruz, birlikte çabalıyoruz ve aynı sevgiyi besliyoruz. "Dünya sevgi dolu olsun" şarkısıyla dünyanın dört bir yanından 76 genç yan yana yürümek için sıraya girdi. Kendilerini gösterdiler ve insanlara bu kadar basit bir şekilde saygı gösterdiler. Bu gençlerin yürüdüğü yerde, uzun bir imgeler nehri oluştu. Burası anılarla ve hayallerle dolu uzun bir nehir. Tüm resimler tüm dünyadaki insanların yaşam koşullarını göstermektedir. Bunlar arasında, tüm dünyadaki salgının üstesinden gelmenin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından hayalleri için savaşan sporcuların harika anları da var. Bu gençlerin yürüyüş sürecinde, her iki taraftaki "Çin düğümü" yavaş yavaş "birlikte ortak bir geleceğe" kelimesine dönüştü.

Uzun çağrıların ortasında, Olimpiyat ateşi Zhao Weichang, Li Yan, Yang Yang, Su Bingtian ve Zhou Yang tarafından yakıldı ve ardından 00 sonrası iki atlet olan Zhao Jiawen ve Dinigel Yilamujiang'a teslim edildi. Eski nesil 50’ler sonrası sporculardan 00'lar sonrası sporculara, Olimpiyat meşalesinin geçmesi, Çin buz ve kar sporlarının nesilden nesile mirasını gösteriyor.

Herkesin dikkatini çeken, 00'lardan sonraki iki genç meşaleyi bir arada tuttular, büyük kar tanesine doğru yürüdüler ve meşaleyi büyük kar tanesinin ortasında bıraktılar. Tüm delegasyonların isimlerini taşıyan büyük kar tanesi bir meşale ile yavaşça göğe yükseldi.Müzik sesinde havai fişekler parlak galaksiyi aydınlattı ve dünya olimpiyatları birlikte kutladı. Olimpiyat Oyunlarının 100 yıllık tarihinde, benzeri görülmemiş "düşük ateş" ateşleme yöntemi tarih yazdı.

"Dünya birdir, dünya bir ailedir." Şu anda, dünyanın her yerindeki insanlar beş yüzüğün parlaklığı altında engelleri yıkıyor, önyargıyı terk ediyor ve "birlikte ortak bir geleceğe". Şu anda dünyanın en iyi kış sporları sporcuları Beş Yüzük bayrağı altında toplanacak, önümüzdeki 16 gün içinde aynı sahada yarışacak ve yeni bir olimpiyat efsanesi yazmaya devam edecekler.

Sonraki Haber