Yaşar Güler’den Veli Ağbaba’ya S-400 yanıtı

CHP'li Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i, Rusya'dan alınan S-400'ler üzerinden sıkıştırmaya çalıştı. Bakan Güler'in yanıtı tebessüm ettirdi: Nereye kullanacağız? Bu çamaşır makinesi mi?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında oradaki milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma füzeleri konusunda Bakan Yaşar Güler’i sıkıştırmaya çalıştı. Güler’in yanıtı ilginç oldu.

İşte tutanaklara yansıyan o diyalog:

‘MERAK EDENLER NE OLDUĞUNU GÖRÜR’

Yaşar Güler: S-400’ler... Değerli vekillerim, bir defa, şundan emin olunuz: Bizler 7/24, üç yüz altmış beş gün bu memleketin güvenliği için çalışıyoruz. S-400'ü alıp biz bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz, böyle bir şey yok, asla yok. S-400’e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda da merak edenlerin hepsi görür ne olduğunu.

Veli Ağbaba: Niye kullanmıyorsunuz?

‘HER KONUDA FİKİR YÜRÜTMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ’

Yaşar Güler: Nereye kullanacağız? Bu çamaşır makinesi mi? Arkadaşlar, bakın, lütfen, anlayıp anlamadığınız her konuda bir fikir yürütmek zorunda değilsiniz.

Veli Ağbaba: Sizin kadar anlamıyorum ama siyaseti sizden iyi anlarım.

Başkan Mehmet Muş: Değerli arkadaşlar, lütfen... Sayın Bakan, devam edin lütfen.

Veli Ağbaba: Ne oldu 2,5 milyar dolar, nerede? O da 2 pilotun diyeti. Ne oldu, nerede?

Sonraki Haber