AKP suçüstü yakalandı

CNN International El Kaide militanlarının Hatay üzerinden Suriye'ye geçişinin belgeselini yayınladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden uçaklarla Hatay havaalanına gelen El Kaide militanlarının Suriye'ye nasıl geçtiklerini görüntülerle anlattı.

Başbakan Erdoğan ise İsveç'te "El Kaide'nin sınırımızı kullandığı yalan ve iftira" dedi. Aynı gün Türkiye'den El Kaide'ye giden bir tır dolusu silah yakalandı. AKP'nin yayın organı diye anılan Yeni Şafak gazetesi bile "El Kaide'nin roket TIR'ı" manşetini attı.

El Kaide'ye silah taşıyan TIR'la ilgili olarak "uyuşturucu" ihbarı yapıldı. Belli ki ihbarı yapan, silah ihbarı yapsa konunun kapatılacağını düşünmüştü. "Uyuşturucu" ihbarı yaparak olayın kapatılmasını önledi. Bu kadar büyük sevkiyatın Hükümetin bilgisi dışında yapılamayacağı açıktı. Ama deşifre oldu.

Daha açık bir ifade ile "AKP suçüstü yakalandı." Hem de Erdoğan'ın, "yalan ve iftira" dediği gün!

***

Erdoğan, bakanlar, fırça!

Erdoğan Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapacağını açıklayınca dedikodular arttı. Herkes birbirinin üstüne çıkmaya çalışınca kulisler de hareketlendi. AKP kulislerinde şimdi Bakanlar Kurulu toplantılarında yaşananlar konuşuluyor.

İmza at gerisine karışma tavrı

Anlatılanlara göre Erdoğan sorgulayan bakanları pek sevmiyor. "Sen de diyorsam yerine getir, gerisine karışma", "Sen imzanı at sorgulama" havasında. "Ama" demeye kalkarsan fırça hazır. Anlatılanlar böyle.

Fırça sıradan bir olay

Öykü çok. Kulislerde anlatılanlara göre, Taksim Gezi Parkı protestoları sonrası yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, "Mesajı aldık" açıklaması yapan Bülent Arınç'a patlamış. "Ne mesajı aldınız, bize de açıklayın Bülent Bey" demiş. Arınç çok bozulmuş.

Bir başka Bakanlar Kurulu toplantısında da eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'la kapışmış. Toplantıda bulunan Maliye Bakanlığı bürokratlarının önünde, Çalık grubunun Taksim Gezi Parkı civarındaki işlerini "bitirmediği" için sitem etmiş.

Bakan Günay hukuktan, yasalardan söz edince kontrolden çıkmış. Bakanı devre dışı bırakıp bürokratlara doğrudan talimat vermiş. "Siz gerekeni yapın" demiş. Sonra da olan olmuş. Bakanlar Kurulu karışmış. Rixos'un Bodrum'daki otelinin sorununu da çözmeyen(!) Günay'ın ipi çekilmiş.

Arınç'ın durumu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ramazan'da gazetecilerin Ankara temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde, "Bunca yıllık politikacıyım, Hükümet sözcüsü olarak Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparken çok sıkıntı çekiyorum" demişti.

Korktuğu başına geldi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, Erdoğan'ın "yaşama müdahale" olarak değerlendirilen "öğrenci evleri" açıklaması ile ilgili olarak, "kesinlikle asparagas" ifadesini kullandı. "Başbakan ortalığı dağıttı, toparlayayım" havasındaydı.

Ama ertesi gün AKP TBMM Grubunda Erdoğan Arınç'ı ortada bıraktı. Meğer asıl "asparagas" olan Arınç'ın sözleri imiş.

Koktuğu başına geldi

Eski Bakan Günay da, Erdoğan'ın Kars'taki "İnsanlık Anıtı" heykeli için, "Ucube, yıkılsın" sözlerini toparlamaya çalışmıştı. "Başbakan heykele ucube demedi" demişti. Erdoğan "Hayır, heykele ucube dedim" diyerek Günay'ı yalanlamıştı.

Bu durum üzerine Arınç, "Allah bizi Günay'ın durumuna düşürmesin" ifadesini kullanmıştı. Ama düşürdü.

Bakanlar zavallı

Kulislerde anlatılanlar hayli ilginç. Bakanların durumunun da "Ananı da al git" dediği Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel'den, Nizip'te fırçaladığı atanamayan öğretmenden pek farklı değil. Başbakan Erdoğan olunca bakanların işi de zor!