Futbol oynayınca güzel

FUTBOLCU oynamalı. İsmi var diye büyük bir takıma transfer olup yedek bekleyeceğine oynayarak değerine değer katmalı. Örneğin, Kerem Aktürkoğlu, Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Başakşehir takımında bir sezon boyunca 1 dakika bile oynayamadı. Başakşehir takımının kendisine önerdiği yeni sözleşmeyi reddedip 3'üncü Lig'de Erzincanspor'da forma giymeseydi bugün büyük bir olasılıkla ya kaybolup gidecek ya da futbol piyasasının yıldız oyuncularından biri haline gelmesi bayağı bir süre alacaktı.

Kerem Aktürkoğlu, Erzincan ekibinde sergilediği futbolla Üç Büyükler'in transfer listesine girdi ve sonunda 2020-2021 sezonunda Galatasaray ile anlaşarak paylaşılmaz bir oyuncu haline geldi.

PARAYI TERCİH ETMEK...

Bakıyorum da, çoğu futbolcu bir üst ligden ya da ismi olan bir takımdan teklif geldiğinde hiç düşünmeden koşa koşa gidiyor ancak gittiği takımda zaman zaman oynasa da çoğunlukla yedek kulübesinde oturuyor. Parayı futbol oynamaya tercih ederek kenarda oturunca da ismi mazide kalıyor.

Futbolcuların yaptığı bu yanlış seçim, en alt ligden en üst lige kadar her ligde gözlenen bir durum. Profesyonel futbolcular için hedef, özellikle Üç Büyükler dediğimiz üç güzide İstanbul takımı oluyor ve transfer olmanın sarhoşluğuyla oynamasalar bile kılını kıpırdatmıyorlar. Sonuçta, "Nasıl olsa paramı tıkır tıkır alıyorum." diye düşünüp futbolu rafa kaldırınca kontrat bitiminde hem değerden düşüyor hem de uzun süre futbol oynamaması yüzünden transfer olduğu zamanlardaki formuna da bir türlü ulaşamıyor.

SADECE BİZE HAS DEĞİL

Bu öykü sadece bizim ülkemize mahsus bir durum da değil. Takımında yıldız gibi parlayıp dünya devi takımlara transfer olan birçok futbolcu, gittikleri takımlarda sergiledikleri futbolla hayal kırıklığı yaşatıp gündemden düştüler. Bu günlerde adı Galatasaray takımıyla anılan ve Katar'ın Al Rayan takımında oynayan Kolombiyalı futbol yıldızı James Rodriguez de ortaya koyduğu futbolla izleyicileri kendisine hayran bırakıp daha sonra hayal kırıklığı yaşatan oyunculardan sadece biri.

Fenerbahçe'nin 2020-2021 sezonu ortasında transfer ettiği Mesut Özil ise kısa süre önce ligimizde yer alan bir dünya yıldızı oyuncunun çaptan nasıl da düştüğünün en yakın örneği... Real Madrid takımından rekor bir ücretle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'a geldiği zamanki ihtişamlı günleri ilerleyen yıllarda hayal kırıklığına döndü, uzun bir süre yedek kaldı ve Arsenal'dan ayrılmamakta ısrarlı olunca da bir türlü eski ritmini yakalayamadı. Sonuçta malum durumda en iyi seçenek olan Fenerbahçe'ye transfer oldu fakat ne yazık ki Fenerbahçe'de de beklentileri karşılayamadı.

ÖNCELİK HER ZAMAN OYNAMAK OLMALI...

Futbolcu dediğin oynayacak. Nasıl ki önceliği futbolu çok sevmesi olup, bundan dolayı ebeveynlerinden azar işitse de kan ter içinde koşturmak ve sadece futbol oynamak için futbolcu olduysa, para ve şöhret olmak yerine de önceliği futbol oynayacağı bir kulüp olmalı. Başarı ancak böyle gelir. Bu kafada olan futbolcularla kulüpler de, ülke futbolu da, futbolcunun kendisi de kazanır...