İmamoğlu ile Mansur’un zaferi

Bu seçimin en büyük kaybedeni İstanbul-Ankara ve Antalya gibi üç metropolü yitiren Tayyip Erdoğan’dır. Tamı tamına üç ay boyunca, 100’e yakın miting yapıp, her gün on küsür televizyon kanalında saatlerce vaaz vermesine rağmen aldığı sonuç ortadadır. Oy oranları korundu masalı ise züğürt pardon yandaş tesellisidir. Dünya demokrasi tarihinde asla şahit olunmayan tek yanlı bir medya ve devlet kampanyasına rağmen iktidar yenilmiş ve yere serilmiştir. Evet Tayyip Erdoğan kendi adına referanduma çevirdiği seçimi açık ve net olarak kaybetmiştir. İkinci mağlup Adana ve Mersin gibi büyük merkezleri kaybeden Devlet Bahçeli’dir zira Adana’da AKP ile MHP’nin oyu yüzde 65’lerin üstündeyken önceki akşam yüzde 50’lere yaklaşamadı. Bir diğer mağlup hiç bir ili kazanamayan İyi Parti lideri Meral Akşener’dir ki bundan sonra partisi ve kendisi ciddi olarak sorgulanacaktır. 31 Mart seçiminin tartışmasız galibi ise Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’tır. Seçimin manşeti de İmamoğlu ve Mansur’un zaferidir. Evet İstanbul ile Ankara’yı gerçekte CHP kazanmadı, bu iki isim kazandı zira Muharrem İnce gibiler aday yapılsa asla sonuç alınamazdı. Buradan hareketle bu iki ismin tercihi CHP açısından hedefi on ikiden vurmak olmuştur ve buna vesile olanları kutluyorum. Ve bu seçimden bir başka manşet: Önceki gece Türk siyaseti tartışmasız olarak bir lider kazanmıştır ki adı Ekrem İmamoğlu’dur. Evet İmamoğlu bugünden itibaren Tayyip Erdoğan’ın yegane rakibi ve alternatifidir.

Anadolu Ajansı bu hale geldi
Anadolu Ajansı gibi bir devlet kurumu ne hale getirildi, önceki gece gördük. Bırakın gazeteci olarak, Türk vatandaşı olarak utandım. Anayasaya göre tarafsız olması gereken devletin iletişim organı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazandığını görülünce sandık sonuçlarını servis etmedi. AKP örgütünden gelen birinin yönettiği Anadolu Ajansı olayı, Türkiye’nin ne hale getirildiğinin dramatik fotoğrafıdır.

Oy hırsızlığına zemin inşa eden medya
Aylardır yaptıkları utanmazlığa seçim gecesi devam ettiler. İstanbul rezilliğini gizleyerek Ekrem İmamoğlu’nu gece boyunca sansüre devam ettiler ve oy hırsızlığına zemin inşa ettiler. Evet CNN Türk, Habertürk, NTV, Kanal D ve ATV gibi güya merkez denilen kanallardan söz ediyorum. Önceki gece bir kere daha tescillendi. Bu televizyonların tamamı Saray organlarıdır nokta. Peki yandaş gazetelerin dünkü manşetleri mi? Arsızlığın, utanmazlığın ve şebekliğin resmidir.