Milliyetçilere 29 Ekim çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Birleşik Kamu İş ve Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) öne çıktığı siyasal parti ve kitle örgütleri, 29 Ekim'de büyük halk eylemine hazırlanıyorlar.

Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurdun her yanında Cumhuriyet cumhuru ayağa kalkacak.

Cumhuriyet güçlerinin iktidar yürüyüşü

29 Ekim hareketini sıradan bayram kutlaması olarak düşünmek, yanlış olur. Bu eylemler, Cumhuriyet güçlerinin iktidar yürüyüşünde tarihsel bir başlangıçtır.

Türk milleti Türk bayrağı altında toplanıyor.

Mustafa Kemal'in askerleri, Cumhuriyet Hükümeti için yürüyüşe geçiyorlar.

29 Ekim'de 'seçim startı'

Cumhuriyet Devrimciliği, 29 Ekim günü çok yaygın bir deyişle "Seçim Startı"nı veriyor.

Cumhuriyetin yerel seçim, Çankaya ve Meclis seçimleri için büyük mücadelesi haftaya Salı günü başlıyor.

29 Ekim eylemlerine önderlik eden siyasal parti ve örgütlere baktığımız zaman, Atatürk'te Birleşme kararını görüyoruz.

Kuşkusuz bu eylemlere MHP ve AKP'ye oy veren Milliyetçiler de katılacaktır. Onlarsız Cumhuriyet olmaz.

Cumhuriyet Devrimini yapan Milli Güçleri birleştirmek, günün görevidir. Önümüzdeki üç seçimde başarı buradan geçmektedir.

Bu durumda Milliyetçiyim diyen kitlenin önemli bir bölümünün yer aldığı MHP tabanının katılımı için, bireysel kararlarla yetinmemeliyiz.

29 Ekim olanağı

29 Ekim, yerel seçimlerde başarıya yönelmek için büyük olanaktır.

AKP iktidarı, son ihanet Paketiyle, Türk Milletine ve Cumhuriyete savaş ilan etti. Bu meydan okumanın arkasında Küresel Sermayenin olduğunu herkes biliyor.

Büyük davalar, büyük güçlerle kazanılır. Cumhuriyet savaşını kazanmak için, milletin geniş güçlerini ve olanca yeteneğini seferber etmek durumundayız. Bu durumda, MHP görmezden gelemeyeceğimiz bir siyasal partidir.

Cumhuriyete ve vatanın bütünlüğüne yönelen tehdit, zaten CHP, MHP ve İP örgütlerini bir araya getiriyor. Partilerimizin örgütleri, birlikte Andımızı okuyorlar, AKP'nin Bölücülük Paketine karşı birlikte mücadeleye yöneliyorlar. Bu eğilim, önümüzdeki süreçte hızla gelişecektir.

Birlikte yürüme sorumluluğu

İşçi Partisi Genel Başkanı olarak yazıyorum bu satırları. Hatanın sorumluluğunu üstleniyorum. 29 Ekim eylemlerini düzenlerken, CHP, ADD, Birleşik Kamu İş ve TGB ile birlikte MHP'ye başvurmalıydık. Birlikte ayağa kalkmalı, birlikte yürümeliyiz. Çünkü Yerel Seçimde, Cumhurbaşkanı seçiminde ve Millet Meclisi seçiminde, şu veya bu biçimde güçbirliği yapmak, Cumhuriyet ve vatan görevidir. Bu görevi hafife almak aymazlık olur.

Zaman dar

Bu saptamaların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de içtenlikle paylaştıkları görüşler olduğuna eminim. Bundan cesaret alarak yazıyorum, eğer bir yanlışım varsa, lütfen bağışlasınlar. Bütün kaygım, önümüzdeki zamanın darlığıdır.

İşçi Partisi olarak, CHP, ADD ve TGB'ye önerim, 29 Ekim Cumhuriyet eylemlerini birlikte yapmak için, MHP yönetimine başvurmaktır. Bu tarihsel görevi hepimiz adına CHP Genel Başkanı yapabilir. Sayın Tansel Çölaşan ve Sayın Çağdaş Cengiz de yardımcı olabilirler.

Geciktiğimiz için hatalı olduğumuzu dile getirmek, milletin hizmetinde olanlara yakışacaktır. Böyle milli davalarda, karşılıklı anlayış içinde olmak erdemdir.

MHP 29 Ekim'e katılmalı

Bu girişimden kazançlı çıkan Türk milleti ve Atatürk Cumhuriyeti olacaktır.

MHP, 29 Ekim eylemlerine bayraklarıyla katılmalı, en ön sırada düzenleyiciler arasındaki yerini almalı, mümkünse Genel Başkan Devlet Bahçeli düzeyinde konuşmacı olarak Türk milletine seslenmelidir. MHP'den milleti sevindirecek bir karar vermesi beklenir.

Sayın Kılıçdaroğlu,

Sayın Çölaşan,

Sayın Tutoğlu ve

Sayın Cengiz'in değerlendirmelerine sunuyorum.