Son Yazıları

Ankara'da dev evrim buluşması

Evrimin müfredattan çıkarılmasından sonra Bilim ve Ütopya dergisi harekete geçerek Ankara’da “Evrim Dersleri” düzenleme kararı almıştı. “Evrim Dersleri” yüzlerce Ankaralının katılımıyla başladı. Etkinlikte evrim hakkında her şey konuşulacak. Prof. Dr. Semih Koray’ın Bilim, yasa, hipotez, teori ve evrim başlıklı dersiyle başlayan evrim buluşması 1. gününde Prof. Dr. Doğan Perinçek’in Toplu Yokoluşlar ve Evrim dersiyle devam edecek.

İşte etkinliğin tam programı

Yazının Devamı

Ağrı'yı Ermenistan'a verdiler: Kanal D de yayınladı!

Vatan toprağımız olan Ağrı Dağı ve Van Gölü, 'Sınırsızlar' isimli filmde Ermenistan sınırları içerisinde gösterildi.

Toprak bütünlüğümüzü tanımayan bu film Kanal D'de milyonlarca seyirciye izletildi.

Yazının Devamı

'Türkiye Erdoğan ile Akşener seçeneklerine mahkum edilemez'

Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da çıkış yolu programına katıldı. Perinçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

AKP KAYBEDECEK

Yazının Devamı

Cumhurbaşkanlığı AKP'nin malı mı!

AKP'nin 16. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi.

Ankara Sincan’daki Harikalar Diyarı Parkı’ndaki kutlamalarda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuştu.

Yazının Devamı

Darbe mi terör saldırısı mı?

Venezuela’da 6 Ağustos sabahı ülkenin Valencia kentinde bulunan Paramacay üssüne saldırıda bulunulmuştu.

Konuyla alakalı yayınlanan videoda kendini Yüzbaşı Juan Caguaripano olarak tanıtan kişi bunun bir darbe olmadığını, anayasal düzeni yeniden tesis etmek için başlatılan sivil ve askeri bir eylem olduğunu belirtirken bu başkaldırı çağrısına uymayan birimleri de askeri hedef olacakları konusunda tehdit etti.

Yazının Devamı

Yelken yarışlarında dünya şampiyonluğu

Belçikanın Nieuwpoort şehrinde düzenlenen Toplam 234 sporcunun katıldığı laser 4.7 dünya şampiyonasında Milli Takım ve Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Yılkan Timurşah dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonaya ülkemizi temsilen Doruk Demircan, Berk Demirkıran, Can Dirikoğlu, Yiğit Yalçın Çıtak, Efe Ağan, İlayda Veziroğlu, Ece Asya İkizler katıldı.

Yazının Devamı

'Siyonizm Filistin’in özgür yaşama iradesini kıramaz!'

Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği (WAYU) İsrail'in Mescid-i Aksa yasakları hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yazının Devamı

'Tek tip kıyafet FETÖ'nün işine yarar'

Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davasında yargılanan Gökhan Güçlü’nün 'Hero' t-shirti giymesi sonucu başlayan FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmuştu. Erdoğan 15 Temmuz törenlerinde yaptığı konuşmada FETÖ sanıklarının Guantanamo’da olduğu gibi tek tip kıyafet giyeceğini belirtmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını söylemişti. Sanıklara tek tip kıyafet giydirilmesi hukukçular arasında tartışma yarattı. FETÖ kumpası olan Ergenekon davasının avukatlarından Ceyhan Mumcu da tek tip kıyafete tepki gösterdi. Av. Ceyhan Mumcu Aydınlık.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede şu sözleri belirtti:

TEK TİP KIYAFET YANLIŞ

Yazının Devamı

Öncü Gençlik Yaz Akademileri başladı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Öncü Gençlik üyeleri, Alanya'da yaz akademisinde buluştu. Akademi günün erken saatlerinde yapılan spor faaliyetiyle başladı. Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Aykut Diş'in verdiği "Felsefenin Temel İlkeleri" eğitimiyle devam etti. Eğitimde felsefenin doğuşundan, günümüzde birçok alanda ki gerekliliğine kadar farklı konular üzerinde duruldu.

Yazının Devamı

'Hoca'ya dost Perinçek'e düşman!

Mehmet Bekaroğlu attığı twitte "Adalet Yürüyüşü'ne en çok kim saldırıyor dersiniz? Erdoğan mı, Yıldırım mı? Değil; Bahçeli ve Perinçek. Anlamlı, değil mi?" ifadelerine yer verdi.

Bekaroğlu'nun bu gönderisi sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları Bekaroğlu'na 2011 yılında Ergenekon kumpası tutuklularını hedef alarak FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesi gerektiğini söylediği twitini hatırlattı.

Yazının Devamı

Bilim ve Ütopya’dan MEB'e evrim tepkisi

Bilim ve Ütopya Dergisi Twitter’dan yaptığı açıklamada “Gericiliğe karşı bilimin aydınlığını daha güçlü savunacağız.” dedi.

Derginin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Yazının Devamı

PKK Perinçek'i hedef gösterdi

Bölücü terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu Yeni Özgür Politika'daki yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef gösterdi.

“Şu anda Türkiye’nin en faşist zihniyetli siyasi partisi Vatan Partisi’dir. En faşist karakterdeki siyasi figür ise Doğu Perinçek’tir.” diyen Karasu, 1980 öncesi Aydınlık’ın PKK terör örgütünü ifşa etmesini ve PKK’nın Güneydoğu’daki faaliyetlerini yazmasını “Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı da devletin beşinci kolu gibi bir psikolojik savaş kampanyası” diye değerlendirdi.

Yazının Devamı

Öncü Gençlik'ten İran halkına dayanışma mesajı

İran'da yaşanan terör saldırıları sonrası Vatan Partisi'nin gençlik kolları Öncü Gençlik İran halkına dayanışma mesajı yayınladı.

Öncü Gençlik'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Yazının Devamı

TGB kongresinin konukları belli oldu

27 Mayıs’ta (yarın) Türkiye Barolar Birliği Av. Teoman Evren Konferans Salonu’nda yapılacak Türkiye Gençlik Birliği Olağanüstü Genel Kongresi’nin konukları belli oldu.

TGB “Her Şey Vatan İçin, Her Adım Hürriyete!” sloganıyla toplayacağını duyurduğu kongrede, yeni genel başkanını seçecek ve TGB Genel Yönetim Kurulunu yeniden belirleyecek. TGB Çalışma yönergesinde de değişiklikler yapılacak.

Yazının Devamı

Sakarya'da İncirlik Üssü ABD'ye kapatılsın kampanyası

ABD'nin namlularını Türkiye'ye çevirmesinden sonra Vatan Partisi Türkiye çapında harekete geçti. Vatan Partisi Sakarya İl Başkanlığı 'Vatan Bütünlüğü ve Güvenlik İçin İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın' adlı imza çalışmasını Sakarya Çark Caddesi'nde açtığı masayla sürdürüyor.

Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı çalışmayı şu şekilde anlattı:"Türkiye, PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve sınır ötesinde Vatan Savaşı yürütmektedir.İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları PKK’yı koruyor. Yine ABD tankları, bölücü terör örgütünü kurtarmak için namlularını Türkiyemize yöneltmiş bulunuyor. İncirlik Üssü'nün 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’nün darbe girişimine yataklık ettiği de belgelenmiştir.Vatan toprağımızda Türkiye’ye karşı bir müdahale ve saldırı üssü bulunmasına izin verilemez.Vatan bütünlüğü ve güvenlik için İncirlik Üssü ABD’ye kapatılmalıdır.Türk Silahlı Kuvvetleri İncirlik Üssü'nü denetim altına almalıdır."

Yazının Devamı

PKK istedi, Dekan TGB afişlerini indirdi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde PKK terör örgütü sempatizanları TGB'nin 'İncirlik Üssü'ne El Konsun' afişlerinden rahatsız oldu. PKK sempatizanlarının DTCF dekanlığından ricası üzerine DTCF dekanlığı harekete geçerek TGB afişlerini indirdi.

Türkiye Gençlik Birliği Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Yazının Devamı