Son Yazıları

2023’te Avrupa’nın Atlantik’ten kopuşu hızlanacak

Koronavirüs salgını… Ardından savaş… Enerji krizi… Ekonomik kriz… Sokak eylemleri…

İngiltere, İtalya, Estonya ve Bulgaristan’da devrilen hükümetler…

Yazının Devamı

Güçlü devlet için 26 Kasım’da Ankara’ya

Herkese iş imkânı sunan güçlü bir devletimiz olsaydı gurbet ellerde yaşamıyor olurduk.

Güçlü devlet, yurt dışında yaşayan 7 milyon Türk’ün de en büyük özlemi.

Yazının Devamı

Serhat illerindeki vatan nöbetçisi

Türkiye Gençlik Birliği’nin Anadolu’nun her yanına yayılmaya başladığı günlerdi. Doğu Anadolu’daki ilk şubemizi Kars’ta kuracaktık. TGB Genel Merkezi bu görev için beni görevlendirdi.

Hiç unutmuyorum, Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, “Diyarbakır’da miting yapılmazsa Cumhuriyet Mitingleri eksik kalır. Diyarbakır’sız Türkiye olmaz” dedi. Vatan Partisi yönetimi Diyarbakır’da “Birlik ve kardeşlik mitingi” yapma kararı aldı.

Yazının Devamı

Avrupa’daki Türklerin güçlenen sesiyiz

Altmış yıl önce Türkiye’nin her yerinden, en çok da İç Anadolu ve Karadeniz’den ekmek parası uğruna çıktık geldik buralara. Göçmenliğin onlarca derdi var ama bu sorunların hiçbiri vatan hasretimizin önüne geçemedi.

Geldiğimiz günden beri durmadan çalışıyoruz, yaşadığımız ülkelerin ekonomisine büyük katkılar sunuyoruz ama dışlanmaktan da bir türlü kurtulamıyoruz. Irkçılık, İslam düşmanlığı, Türk karşıtlığı artık sıradanlaştı, kanıksandı. Çoğumuz yaşadığımız ülkelerde birtakım siyasi haklar elde etsek de siyasette yükselmek, Türkiye düşmanı değilseniz olanaksız. İstisnalar elbette var ama bu genel durumu değiştirmiyor.

Yazının Devamı

Kayyum görevlendirilen belediyelerde neler oluyor?

Açılım sürecinin sona ermesiyle birlikte, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde terörle mücadelede ve halkın desteğinin kazanılmasında hayati önemde adımlar atıldı.

Devletin güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi belediyelerin PKK’dan geri alınıp, 'kayyum'a devredilmesiyle taçlandırıldı.

Yazının Devamı

Binlerce Türk oy kullanamayacak

'Suriyeliler oy kullanacak' iddiaları gerek basın yayın organlarında, gerekse sosyal medyada sıklıkla tartışılıyor. Hükûmet, her ne kadar, ‘16 Nisan’a kadar Suriyelilere vatandaşlık verilmeyecek’ dese de konu gündemdeki sıcaklığını her daim koruyor.

Bırakalım herkes ‘Suriyeliler oy kullanacak mı’ yoksa ‘kullanmayacak mı’ diye tartışa dursun. Bu tartışma bir yana, Afrika’ya uzanalım. Emperyalist devletlerin, Afrika Kıtasında sömürgeleştiremediği tek ülke olan Etiyopya’ya, eski adıyla Habeşistan'a...

Yazının Devamı

PKK’nın çok sevdiği o Vali'ye ne oldu?

Türkiye hareketli günler yaşıyor.

Yaygın ifadeyle, ‘bir ülkenin 100 yılda bir yaşayacağı olaylar’ ülkemizde günlere sığıyor.

Yazının Devamı

Amerika, İran’ı işgal etse Yeni Şafak mutlu mu olacak?

Amerikancı/FETÖ Darbe Girişimi sonrasında iktidara yakın medya organlarının attığı ABD karşıtı manşetleri alkışlamıştık. Ancak görünen o ki, AKP’ye yakın bazı medya organlarının ABD karşıtlığı kısa sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı söylemleri, Yeni Şafak ve benzeri, darbe girişimi sonrası ABD karşıtı bir duruş sergileyen, basın yayın organlarının Amerika aşkını yeniden depreştirdi. Dört bir yanı saran Sevgililer Günü havasından mıdır bilinmez, Yeni Şafak gazetesi aşka geldi ve Trump’ın İran karşıtı açıklamalarını “İran’a karşı ortak Cephe” manşetiyle duyurdu. Hızını alamayan gazete, Trump’ın açıklamasında olmamasına rağmen İran’a “haddini” bir güzel bildirdi: “Ruhani'ye 'ayağını denk al' mesajı.”

Yazının Devamı

FETÖ’cünün senaryosundan ‘vatanseverlik propagandası’ beklemek

Arkadaşımız Ece Kırbaş “FETÖ’cüler vatan için mi vatan haini oldu?” başlıklı yazım üzerine bir eleştiri yazısı kaleme aldı. Arkadaşımıza bu mecradan da, bir kez daha teşekkür ediyorum. Konunun tartışılmasını faydalı görüyor ve eleştirilerinden oldukça yararlandığımı sizlerin de bilgisine sunuyorum. Ancak arkadaşımızın eleştiri yazısında es geçtiği, benim de bir önceki yazıda vurgusunu hafif bıraktığım kısmın esas mesele olduğu kanaatindeyim. Bu yazıyı buna binaen ve gerekli olduğu düşüncesiyle değerlendirmenize sunuyorum.

İYİLİĞİN GÖRECESİ REYTİNG Mİ?

Yazının Devamı

FETÖ’cüler vatan için mi ‘vatan haini’ oldu?

Kanal D’de yayınlanan Vatanım Sensin dizisinin ilk 10 bölümünü internetten izledim. Dizi her ne kadar, “Bu dizide yer alan olaylar, kurumlar ve karakterler hayal ürünüdür” uyarısı ile başlasa da, dizide yer alan olayların ve karakterlerin büyük bir çoğunluğu gerçek hayattan alınma. İzmir’in işgali, düşmana sıkılan ‘İlk Kurşun’ vs. de var dizide, Halide Edip Adıvar, Kuşçubaşı Eşref ve Hasan Tahsin de... Ancak hiçbir karakter ve olay aslına uygun yansıtılmamış. Diziyi yapanlar, senaryo için her ne kadar ‘hayal ürünü’ dese de, dizinin adeta tarihsel gerçekleri çarpıtmak üzere kurgulanmış olduğunu gösteren sayısız örnek çıkıyor karşımıza.

Ön plana çıkarılan yanlış mesajlar, doğrularla içi çe veriliyor. Senaryoya duygu sosu da eklenerek izleyiciler can evinden vuruluyor. Dört dörtlük bir algı operasyonu yapılıyor...

Yazının Devamı