Yabancı otları değerlendirdiği bu yöntemle 20 ülkeye ihracat yapıyor
Adanalı girişimci, yaptığı ar-ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği yöntemle yabancı otları değerlendirmemin bir yolunu buldu. İşte Adanalı girişimcinin 20 ülkeye ihracat ettiği yabancı otların göz alıcı halleri..

Adanalı girişimci, tarımsal üretimde bir çoğu yabancı ot olarak görülen bitkilere, yaptığı araştırma ve geliştirme çalışmasının ardından değer katarak, onların uzun yıllar evlerin bir köşesinde süs materyali olarak kullanılmasını sağlıyor.

Adana’nın Karaisalı ilçesi Kuzgun Mahallesinde kurulu firma, 7 yıl önce birkaç çeşit yabancı ot mahiyetindeki bitkileri doğal haliyle uzun yıllar muhafaza edilebilmesi için koruma ve renklendirme işleminden geçirerek üretime başladı. Aradan geçen yıllarda araştırma ve geliştirme ile firma hem ürün çeşitliliğini artırdı hem de daha önce çoğu yurt dışından ithal edilen çiçeklerin ithalatının önünü kestiği gibi 20 ülkeye ihraç eder hale geldi.

Bitki koruma teknolojisi uygulanan ve tarımsal üretimde bazıları yabancı ot olarak bilinen bitkiler, saksı bitkisi, özel günlerin anısı, farklı iç ve dış mimari tasarımların vazgeçilmezi haline geldi. Yaptıkları işi toprağa, havaya, suya ve güneşe ihtiyaç duymayan bitki üretmek olarak tanımlayan işletme sahibi Alper Kahveci doğal görünümlerini koruyan bitkilerin uzun yıllar dalındaki kadar canlı göründüğünü söyledi.

Doğada bazı türleri yabancı ot olarak bilinen amarantus (horoz ibiği), palaris(kuş otu), luna (keten otu), setteria, virgatus (kuşkonmaz)gibi bitkilerin yanı sıra lavanta, cipso, ortanca, statis (deniz lavantası), buğday, yulaf, solidego (altınbaşak), mimoza bitkileri özel işlem sonrası daha uzun yıllar hayatta tutan firmanın tesislerini ziyaret eden Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, firma sahibi Alper Kahveci'den bilgi aldı.