03 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

15 dakikada yufkasız şipşak patates böreği! Her yiyen tarifini soracak

Misafirlerinize hazırlayacak şipşak yufkasız bir börek tarifi arıyorsanız tam yerindesiniz. Üstelik sadece patates kullanarak bu şipşak böreği hazırlayabilirsiniz.

15 dakikada yufkasız şipşak patates böreği! Her yiyen tarifini soracak

Yufkasız patates böreği tarifi, şipşak yapılabilecek kolay ve pratik bir börek tarifi isteyenler için harika bir seçenek sunuyor. Bu nefis tarifle, yufka kullanmadan, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtacak bir börek yapabilirsiniz. İçi yumuşacık patates ile lezzetli bir alternatif sunan bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte sadece 15 dakikanızı alacak yufkasız patates böreği tarifi...

YUFKASIZ ŞİPŞAK PATATES BÖREĞİ

MALZEMELER

15 dakikada yufkasız şipşak patates böreği! Her yiyen tarifini soracak

4 adet iri patates
1 adet soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Dilediğiniz kadar tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
Yarım demet maydonoz ve yeşil soğan
2.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu (fazla kabarması için)

HAZIRLANIŞI

1. Patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın.
2. Ayrı bir kaba yumurtayı kırın. Üzerine yoğurt ve yağı ekleyerek karıştırın.
3. Kuru soğanı, maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayarak hazırladığınız karışıma ekleyin. (Damak zevkinize göre kuru ya da taze soğanı tercih edebilirsiniz.)
4. Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyin. karıştıralım.Dinlenen rendelenmiş patatesi de ekleyin ve hazır olan karışımı iyice karıştırın.
5. Karışımı yağlı kağıt serili kare veya yuvarlak borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Börek şipşakhazır şipşak börek tarifi şipşak patates böreği