13 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

2 bardak suyla hazırlanıyor, kabına sığmıyor! Bu keki hiç denemediniz

İftarın ardından çay saatine eşlik edecek ve 2 bardak suyla hazırlanan o kek tarifini sizin için derledik. Bu kek süt değil su ile hazırlanıyor. Peki su keki nasıl yapılır? İşte su keki tarifi...

2 bardak suyla hazırlanıyor, kabına sığmıyor! Bu keki hiç denemediniz

İftar sonrası çay saatine eşlik edecek kek tarifleri arıyorsanız, 2 bardak su ile hazırlayabileceğiniz kabına sığmayan kek tarifi tam size göre. Bu kekin yapımında süt değil su kullanarak sünger gibi bir kek elde edebilirsiniz. Üstelik bir hafta kalsa bile bayatlamıyor. Su kekinin tarifini sizin için derledik. Peki su keki nasıl yapılır? İşte su keki tarifi...

SU KEKİ TARİFİ

MALZEMELER

2 bardak suyla hazırlanıyor, kabına sığmıyor! Bu keki hiç denemediniz

3 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısmı için;

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp köpürene kadar 3 dakika çırpın.
Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son yavaş yavaş unu ekleyin, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip çırpın.
Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpın.
Kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayın ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın ve keki ters çevirip kalıbından çıkarın.

Afiyet olsun!

Tarif