17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

3 malzemeli ve dünyanın en kolay şerbetli tatlısı: Bulut tatlısı tarifi!

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif dünyanın en kolay şerbetli tatlısı! Üstelik sadece 3 malzeme ile hazırlanıyor. Ağızda dağılan kıvamı ve bıraktığı eşsiz lezzet ise tadanları mest ediyor. İşte karşınızda bulut tatlısı tarifi...

3 malzemeli ve dünyanın en kolay şerbetli tatlısı: Bulut tatlısı tarifi!
Dünyanın En Kolay Şerbetli Tatlısı

İddia ediyoruz bu tarif dünyanın en kolay şerbetli tatlısı! Hamurunu yalnızca 3 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bulut tatlısının damağınızda bıraktığı eşsiz lezzete inanamayacaksınız. Hızlı ve pratik şekilde hazırlanan, her lokmada ağızda dağılan bulut tatlısı özellikle aniden gelen misafirleriniz için kurtarıcınız olacak. İşte karşınızda dünyanın en kolay şerbetli tatlısı, bulut tatlısı tarifi!

DÜNYANIN EN KOLAY ŞERBETLİ TATLISI: BULUT TATLISI İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı un ( +1 yemek kaşığı un)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 damla limon suyu

BULUT TATLISI NASIL YAPILIR? DÜNYANIN EN KOLAY ŞERBETLİ TATLI TARİFİ

1) İlk olarak tatlının şerbeti için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın ve soğuması için bir köşeye kaldırın.

2) Tatlının hamuru için kullanacağınız malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın ve iyice yoğurun.

3) Elinizi biraz yağlayın. Ardından hazırladığınız hamurdan cevizden çok az daha küçük olacak şekilde parçalara kopararak şekillendirin.

4) Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

5) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin. Tatlıya kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişme süresi fırınınıza bağlı olarak değişse de yaklaşık 30 dakika sürecektir.

6) Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olmasına özen gösterin.

7) Tatlıyı arada ters çevirerek şerbetin tamamını güzelce çekmesini sağlayın.

8) Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.

Şimdiden tüm deneyeceklerin eline sağlık. Afiyet bal şeker olsun!

Tarif Tatlı