20 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Atatürk o yemeğin tadına bakamadan vefat etti! Bakın o yemek hangisiymiş

Atatürk yeni lezzetler denemeyi çok seven, ileri görüşlü bir liderdi. Atatürk, vefat etmeden önce canı enginar istemişti. Hatay'dan ısmarlanan enginar gelene kadar Ulu Önder hayatını kaybetmişti. İşte detaylar...

Atatürk o yemeğin tadına bakamadan vefat etti! Bakın o yemek hangisiymiş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yeni lezzetler denemeyi çok seven açık görüşlü bir insandı. 10 Kasım 1938'de vefat etmeden önceki günlerde, daha önce hiç tadına bakma fırsatı elde edemediği halde, canı enginar istemişti. Hastayken enginar yemek isteyen Ulu Önder için, Hatay'dan enginar ısmarlanmıştı. Ancak Atatürk enginar yemeğini yiyemeden komaya girerek hayatını kaybetti. İşte Atatürk'ün çok isteyip de tadına bakamadığı enginar yemeğinin tarifi...

ENGİNAR YEMEĞİ

Malzemeler

Atatürk o yemeğin tadına bakamadan vefat etti! Bakın o yemek hangisiymiş

6 tane enginar
1.5 adet limon
Zeytinyağı
1 kavanoz garnitür
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük baş soğan

Hazırlanışı

1. İlk olarak 1 büyük baş soğanı küçük küçük doğrayın ve tencerenin içinde zeytinyağı ile birlikte kavurun.
2. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve garnitürü ekleyin.
3. Daha sonra enginarları dibi geniş tencerenin içine dizin. Garnitürleri enginarın üzerine ilave edin.
4. Sosu için: 1.5 limonun suyunu sıkın ve bir kaba alın. İçine iki yemek kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
5. Enginarların üstüne hazırladığınız sosu dökün ve enginar yumuşak bir doku haline gelinceye kadar pişirin.

Mustafa Kemal Atatürk Atatürk enginar yemeği tarifi