03 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu yöntemle evde su böreği yapmak çok kolay! Süt koymadan su böreği nasıl yapılır? İşte tarifi...

Bu yöntemi denediğinizde evde su böreği yapmanın ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz. Üstelik bu tarife süt de koymanıza gerek yok. Bazı tariflerde süt de bulunabilir ancak en pratik yöntemi göstereceğiz. Su böreği nasıl yapılır? İşte tarifi...

Bu yöntemle evde su böreği yapmak çok kolay! Süt koymadan su böreği nasıl yapılır? İşte tarifi...
A+ A-

Evde su böreği yaparken aynı zamanda pratik olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre! Su böreği elbette bazı tariflerde değişiklik gösterebiliyor. Su böreğinin malzemeleri nelerdir ya da Su böreğine süt konur mu gibi soruların cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Sizin için derlediğimiz bu tarifte süt kullanmanıza gerek yok. Olabilecek en pratik ve lezzetli tarifi göstermeye çalıştık. O zaman tüm detaylara geçebiliriz. Su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Su böreği nasıl yapılır? Bu yöntemle evde su böreği yapmak çok kolay diyeceksiniz. İşte çok lezzetli ve pratik su böreği tarifi...

Su böreği nasıl yapılır?

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 6 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
  • İçi için
  • Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
  • Yarım kilo tereyağı
  • Maydanoz

Bu yöntemle evde su böreği yapmak çok kolay! Süt koymadan su böreği nasıl yapılır? İşte tarifi... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
  2. Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  3. Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
  4. Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
  5. Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
  6. Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
  7. O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
  8. En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Börek